CHP'li Nazlıaka'dan AKP'li başkan için suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Adliyesi'nde Bingöl Belediye Başkanı hakkında kadın örgütleri ve CHP Kadın Kollarıyla birlikte suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 10:27
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 30 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Bingöl Belediye Başkanlığına seçilen Yücel Barakazi hakkında, kadın Belediye Meclis Üyesi Nurten Ertuğrul'un istifasına yol açan sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına veren Nazlıaka, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

"Kadını birey olarak görmeyen, kadını yok sayan zihniyet, bu kez de Bingöl'de belediye başkanı olarak karşımıza çıktı" diyen Nazlıaka, Barakazi'nin "belediye başkan yardımcılığı ve başkan vekilliğine kadınları getirmeyi düşünmediğini, toplumun bunu hazmetmeyeceğini, bunun dinen ve örfen de uygun olmadığını söylediğini" kaydetti.

"Bu cinsiyetçi ve ayrımcı" ifadeler nedeniyle aynı partiden birinci sırada Belediye Meclis üyeliğine seçilen Ertuğrul'un istifa ettiğine dikkati çeken Nazlıaka, bu sözlerin tüm kadınları hedef aldığını söyledi.

Barakazi'nin tavrının, cinsiyet ayrımcılığını savunduğunu kaydeden Nazlıaka, "Bu tavrın, belediye başkanı sıfatıyla, cinsiyetine, cinsel yönelimine, dini ya da siyasal tercihlerine bakılmaksızın tüm yurttaşlara eşit davranma yükümlülüğü olan biri tarafından ortaya konulması kaygı düzeyimizi artırmıştır. Bu eylem ve söylem, tüm kadınlar açısından büyük mağduriyetler yaratılması riskini ciddi olarak artırmaktadır" diye konuştu.

Suç duyurusu

Suç duyurusu dilekçesinde, Barakazi'nin söylediği belirtilen sözler kaydedildikten sonra, "Şüpheli, kadınları alenen aşağılayan ve kamu barışını bozan bu söylem ve eylemi ile anayasal eşitlik ve ayrımcılık yasağı ilkelerini, Türkiye'nin imzası bulunduğu uluslararası tüm sözleşmeleri ve TCK'yı açıkça çiğnemiştir" denildi.

Barakazi'nin, TCK'daki "ayrımcılık", "hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit", "suç işlemeye tahrik", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kanunlara uymamaya tahrik" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarını işlediği savunuldu.

 

AKP'Lİ BAŞKAN 'DİNEN VE ÖRFEN UYGUN DEĞİL' DEDİ, KADINLARA BELEDİYEYİ KAPATTI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler