Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları'nın çocuklara armağanı

İki ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ve Hagai Shaham'ın üç gün boyunca yetenekli çocuklarla yapacağı Masterclass 29 Nisan Cuma günü Akbank Sanat'ta verecekleri konserle taçlanacak.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 14:21
Abone Ol google-news

Cihat Aşkın ve Hagai Shaham yönetimindeki yetenekli çocuklar, 26-27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek masterclass çalışmasında, hem yeteneklerini geliştirerek sanatçıların deneyimlerinden yararlanacak hem de bu eğitimlerinin ardından, 29 Nisan 2011 Cuma günü saat 17.00’de Akbank Sanat’ta sahneye çıkarak sanatseverlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacaklar.

Cihat Aşkın tarafından 2005 yılında kurulan "Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları" (CAKA) projesi, bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Bursa ve Mersin  gibi pek çok şehirde yetenekli çocukları buluşturdu. CAKA projesi, her ay farklı şehirlerde masterclass ve konserlerle çocukları müzik yapmaya sevkediyor.

Cihat Aşkın hakkında

Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın, Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da sayısız konser ve resitaller verdi. Cihat Aşkın, konserlerinde Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shiomo Mintz ve Ida Haendel gibi pek çok ünlü sanatçıyla birlikte sahne aldı. Pek çok ülkede jüri üyeliği yapan ve  masterclass fakülte üyesi olan sanatçı, İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul orkestralarının yöneticiliğini yaparak Aşkın Ensemble’ı kurdu. İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucularından biri olan sanatçı, halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın müdürlüğünü yapmaktadır. Aşkın, CAKA projesi ile gençler ve çocuklarla eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

 
Hagai Shaham hakkında

Uluslararası pek çok yarışmada ödül alan ve müzik otoriteleri tarafından "mükemmel bir tekniğe sahip" olarak tanımlanan Hagai Shaham, solist olarak, aralarında The English Chamber Orchestra, BBC Philharmonic ve Zubin Mehta yönetimindeki The Israel Philharmonic Orchestra’nın da bulunduğu pek çok önemli orkestraya eşlik etti. Prestijli Münih ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nda da birincilik ödülü alan sanatçı, Avrupa ve İsrail’de düzenlediği masterclasslarla öğrencilerden büyük ilgi gören sanatçı, hala Tel Aviv Üniversitesi’ne bağlı Buchmann-Mehta School of Music’te ders veriyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler