Cihatçı okulu mu?

Fatih’te bir ortaokul Suriyeli öğrenciler için dinci derneğe tahsis edildi

Yayınlanma: 23.06.2015 - 06:46
Abone Ol google-news

Fatih’teki Oruçgazi Ortaokulu, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından Türkiye’de bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimi için yaz döneminde dinci Şam İmarı Derneği’ne tahsis edildi.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Haziran 2015 tarihinde Aksaray’da bulunan Oruçgazi Ortaokulu Müdürlüğü’ne resmi bir yazı gönderilerek yaz boyunca Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimin sağlanması için okuldaki 12 sınıfın Şam İmarı Derneği’ne tahsis edilmesi istendi. Yazıda okulda yabancı çocuklara kimlerin eğitim vereceğiyse belirtilmedi. Okuldaki birçok öğretmen de gönderilen yazı üzerine okul müdürüne kimlerin ders vereceğini sordu ancak yanıt alamadı.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyse kendilerinin derneğe bir kaynak sağlamasının mümkün olmadığını ve eğitim-öğretimin dernek tarafından verileceğini açıkladı.

Türkiye’de eğitim ve yardımlaşma adı altında faaliyet yürüten dernek duyurularını ve çalışmalarını sosyal medya üzerinden yürütüyor. Derneğin başkanlığını Suriye Âlimleri Birliği üyesi Eymen Şabani yapıyor. Şabani 2014 yılında Bağlarbaşı’nda düzenlenen “şehitler gecesi”nde cihat çağrısı yaparak, “Çocuklarımız cihada âşıklar, şehit olmak için çalışıyorlar. Suriye’deki savaş sadece Suriyelilerin değil, tüm Müslümanların savaşıdır” demişti.

Devletin bir politikası olmalı

Eğitim-Sen İstanbul 8 No’lu Şube yöneticisi Mustafa Turgut devlet okullarındaki eğitim-öğretim işinin böyle bir derneğe bırakılmasının doğru olmadığını söyledi. Dini temelli bir derneğin çocuklara eğitim-öğretimden ziyade kendi fikirlerini aşılayacağını belirten Turgut, “Devlet olanaklarını böyle bir derneğe kullandırıyor olması düşündürücü. Bu çocuklara eğitim verilecekse devletin bu konuda eğitim politikası olmalı. Bu çocukların dinci derneklerin insafına bırakılmasından endişeliyiz. Şimdi de devlet okullarında okuma yazma adı altında cihatçı mı yetiştirmeyi amaçlıyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler