Çin ile işbirliği

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komite Politbüro Daimi Üyesi Li Changchun önderliğinde, iki ülke arasında dört anlaşma imzalandı.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 11:45
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Ali Babacan ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komite Politbüro Daimi Üyesi Li Changchun'un katılımıyla Başbakanlık'ta düzenlenen imza töreniyle mutabakat muhtırası, niyet mektubu ve ticari kontratlara imza atıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende, Türkiye ile Çin Hükümeti arasında Karşılıklı Kültür Merkezlerinin kurulmasına ilişkin Mutabakat Muhtırası imzalandı. Ardından Hazine Müsteşarlığı ile Çin Kalkınma Bankası Arasında Mali İşbirliği Anlaşmasına İlişkin Niyet Mektubu Muhtırası'na imza atıldı.

Törende imzalanan üçüncü Anlaşma, Eren Holding ile Sinoma Uluslararası Mühendislik Limited Şirketi Arasında MCP Akdeniz Çimento Projesi Anlaşması oldu. Onu Bereket Enerji Üretim Anonim Şirketi ile Zhejiang Orient Mühendislik Limited Şirketi Arasında Çankırı Kömür Enerji Santrali Projesi'ne yönelik anlaşmanın imzası izledi.

Çinli heyetin alkışlarıyla başlayan ve tamamlanan imza töreninde ilginç sahneler de yaşandı. Bakan Babacan ve Li Changchun, imza töreni öncesinde kameralara görüntü verirken, fotoğraf çekimi yapanların görüntüyü engellemesi üzerine Çinli gazeteciler "hey, hey, hey" diye bağırarak, el sıkışma görüntüsünün tekrarlanmasını sağladı. Bu tepki üzerine Bakan Babacan gülerek, tekrar görüntü verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler