Çin Savunma Bakanlığı'ndan ilk basın toplantısı

Çin Savunma Bakanlığı'nda, ilk kez bir basın toplantısı düzenlendi ve bu toplantıların, her ayın son çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 27.04.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Geng Yanşeng ilk basın toplantısında, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) tarafından düzenlenen ikili ve çok taraflı ortak askeri tatbikatların, terörle mücadele amaçlı olduğunu ve üçüncü bir tarafa yönelik olmadığını belirtti.

Albay Geng, "üye ülkeler arasındaki savunma işbirliğinin önemli bölümünü oluşturan bu tatbikatların, bundan sonra çeşitlendirileceğini ve içeriğinin zenginleştirileceğini" söyledi.

Sözcü Geng, üye ülkeler arasında bugüne kadar yapılan yedi ortak tatbikatın ayrılıkçılık, aşırı uçlar ve terörizmle mücadelede aralarındaki güveni ve anlayışı artırdığını ifade etti.

İnternetteki korsan saldırılar

Geng bir soru üzerine, internetteki korsan saldırılarını "toplumsal illet" olarak niteledi. Geng, Çin'in "bu illetin en büyük kurbanlarından biri olduğunu" ileri sürdü.

Çin hukukunda sanal ortamdaki her türlü korsanlığın yasaklandığını kaydeden Geng, internet ortamının güvenliğine önem verdiklerini ve bu alandaki suçlara kesinlikle karşı olduklarını anlattı.

Çin - ABD ilişkilerinde en önemli engel

Öte yandan, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Çen Bingde, Çin ile ABD arasındaki askeri ilişkilerin gelişmesinin önündeki en büyük engelin, ABD'nin Tayvan'a silah satması olduğunu belirtti.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberinde, Çinli askeri yetkilinin ABD-Çin Çalışma Grubu heyetiyle dün Pekin'de bir görüşme yaptığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Çen görüşmede, uluslararası stratejik dengenin yanı sıra Tayvan Boğazı'nın iki yakası arasındaki ilişkilerde tarihi değişikliklerin olduğu koşullarda, ABD'den, genel durumdan hareket ederek ikili ilişkilerin gelişmesini engelleyen etkenleri ortadan kaldırmak için somut önlemler almasını istediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon