Çin'de 'kiralık eş' modası
Çin'de, evlenme çağındaki genç göçmen işçiler 'yaşlı ebeveynlerini mutlu etmek' için tatil süresince ''müstakbel eş'' kiralıyor. Buna göre, el sıkışmanın ortalama fiyatı 3 yüen, aile ile yemeğe katılmak saat başı 8 yüen; aile ile kucaklaşmanın fiyatı ise 5 ila 10 yüen arası değişiyor.
Çin yeni yılında ailesinin yanına giderken hediye götürmek en yaygın adet olarak bilinirken, evlenme çağındaki genç göçmen işçiler yaşlı ebeveynlerini mutlu etmek için tatil süresince ''müstakbel eş'' kiralıyor.
Şinhua ajansının haberine göre, birçok kişi evlenme çağına gelince, ailelerden gelen evlilik baskısı nedeniyle yaşlı ebeveynlerini mutlu etmek için böyle bir yola başvuruyor.
Çin'in en yaygın online alışveriş sitesi "taobao.com"da müstakbel erkek ve kadın eşlerin vesikalık fotoğraflarının sergilendiği site, binlerce kalem ürününün yanı sıra müşterilerine Çin yeni yıl tatili öncesinde böyle bir hizmet de sunmuş.
Taobao sitesinin servis sağlayıcısı olduğu onlarca online alışveriş sitesi, ücretlerini müstakbel eşlerin gideceği mesafe, zaman ve yakınlık derecesine göre belirlediği kiralama hizmeti sunuyor.
El sıkışmak 3 yüen
El sıkışmanın ortalama fiyatının 3 yüen, aile ile kucaklaşmanın 5 ila 10 yüen arasında değiştiği ücretlendirmede siteler, aile ile yemeğe katılmanın bedeli olarak saat başı 8 yüen, aile ile bir alışveriş ya da gezmeye katılmanın saat ücretini ise 15 yüen olarak belirlemiş.
Bu ücretlerin aynı kentte olduğu belirtilirken, sahte müstakbel eşin başka bir kente gitmesi durumunda ücret birkaç katına çıkıyor. Ülkenin güneyinde olan bir online alışveriş sitesi günlük 1500 yüen talep ediyor.
Habere göre, yazılım mühendisi olarak çalışan Hu Şiaofey adlı biri, yıl sonu ikramiyesinin yarısı olan 6 bin yüenlik miktarı ailesine tanıştırmak için bulduğu sahte müstakbel eşine harcamış.
Çin'in orta kesimindeki Hunan eyaletinden olan Hu, ailesinin erkenden evlenmesini istediğini ve bir eş adayı bulamadığını kaydetti. Hu bunun üzerine ailesini mutlu etmek için böyle bir yola başvurduğunu kaydediyor.
Yılın 11 ayı başka bir yerde çalıştığını belirtenHu, ailesinin bu durumu fark etmeyeceğini savunuyor.
Liaoning Sosyal Bilimler Akademisinden Hou Şiofıng da bu tür davranışların sahtekarca olduğunu ve temel ahlaki standartlara karşı gelmek olduğunu savunuyor.
Hou, gençlerin aileye sahte bir nişanlı götürmeyi anne babaya saygı olarak gördüğünü ancak bu durumun "düpedüz hile olduğunu" belirtiyor.
Ailenin içine tamamen yabancı birinin sokulduğunu söyleyen Hou, bu durumun başka bir tehlikeyi doğurduğunu ifade ediyor.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği