Cindoruk'tan TEKEL işçilerine destek

TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, 'AKP'den DP'ye geçiş' söylentilerine de cevap verdi.

Yayınlanma: 04.01.2010 - 12:42
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önündeki eyleminin 21. gününde işçilere destek ziyaretinde bulundu.

TEKEL işçilerine hitaben yaptığı konuşmasında eyleme katılanların Ankara'da ''soğuğa ve baskılara rağmen açık ev inşa ettiklerini'' ifade eden Cindoruk, işçilerin yaşadıkları sorunları bütün Türkiye'nin öğrendiğini ve demokrasiye inanmış bütün yurttaşların simgesel direnişi haline geldiğini kaydetti.

Cindoruk, ''Bu hükümet sendikayı reddediyor, işçi haklarını reddediyor. Size sadece parasal olarak yaklaşıyor. Ancak artık herkes sizin kazanılmış haklarınızı aradığınızı biliyor. Ben de bu nedenle sizi kutluyorum'' diye konuştu.

İşçilerin ''ölmek var, dönmek yok'' sloganına, ''Ben sizden ölmenizi istemiyorum. Bu hükümetin inadından dönmesini istiyorum'' karşılığını veren Cindoruk, işçilerin, ''gemileri yaptık geri dönüş yok'' sözlerine karşılık olarak da ''Sayın Başbakan'ın oğlunun gemileri var, o yakmıyor gemileri'' dedi. Bunun üzerine işçiler, ''o gemicik'' diye bağırdılar.

Bir hükümetin işçilerin kara kışta sokakta kalmasına razı olmaması gerektiğini belirten Cindoruk, ''Demokrat Parti'nin parti binaları, sizi kardan, kıştan korumak için açıktır. Dilediğiniz geceler gelin bir çayımızı, bir kahvemizi içersiniz. Üşüdüğünüz zaman Akay ve Balgat'taki parti merkezlerimizi sizler için hazırlıyoruz. Dilediğinizde gelebilirsiniz'' diye konuştu.


AKP'den DP'ye geçiş iddiaları

Cindoruk, destek ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin ''AKP'den kopmalar olacağı ve sizin partinize geçecekleri yönünde varsayımlar var. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?'' sorusuna Cindoruk, ''Ben AK Parti'deki oy kopmalarıyla ilgileniyorum. Oy kopmaları oluyor ama milletvekili kopmalarıyla ilgili değilim'' yanıtını verdi.

Cindoruk, ''Eğer böyle bir şey olursa kapınız onlara açık mı?'' sorusu üzerine de ''Demokrat Parti bir merkez hareketi... Partiye katılmak isteyen herkese açığız. Partiye katılımlar sürüyor, aynı fikirlerde buluşmak koşuluyla. Bursa'dan arkadaşlar katıldılar. Bir kısmı CHP'li bir kısmı başka partilerden'' dedi.

Başka bir soruyu da yanıtlayan Cindoruk, siyasi partilerin zaman zaman milletvekili kaybetmelerinin doğal olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler