"Clinton'dan sonra en çok Türkiye'yi arıyorum"

İngiltere Dışişleri Bakanı Willian Hague, Türkiye ile AB konusunda yakın iletişim içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin üyeliğine ilişkin "Stratejik bir gereklilik" ve ekonomik açıdan yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.10.2011 - 07:39
Abone Ol google-news

İngiltere Dışişleri Bakanı Willian Hague, Türkiye'nin AB'nin üyeliğini savunurken, "stratejik bir gereklilik" ve ekonomik açıdan yararlı olacağına inandığını söyledi. Türkiye için "hızla büyüyen oyuncu" diyen Hague, en çok ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Türkiye'ye telefon ettiğine de dikkat çekti.

William Hague, Pazar günlerinde İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesiyle yaptığı mülakatında Türkiye de üzerinde durdu. Türkiye için "hızla büyüyen bir oyuncu ve birlikte en çok çalıştığım ülkelerden biri" dedi. Hague, "Eğer, kime en çok telefon ediyorum diye hesaplarsanız, Türkiye, (ABD Dışişleri Bakanı) Hillary Clinton ile birlikte en başta gelir" diye konuştu.

Türkiye'yi AB üyesi olarak görmek istediğini de ifade eden Hague, partisinin üyeleri dahil olmak üzere İngiliz halk arasındaki serbest dolaşım ile ilgili kaygılarına ilişkin insanların kazanılması gerektiğini belirttikten sonra, "Serbest dolaşım meselesi benim cesaretimi kırmazdı çünkü Türkiye'nin AB'ye girmesini sağlamanın, stratejik bir gereklilik ve ekonomik açıdan yararlı olduğuna inanıyorum. Türkiye'yi AB'den geri çevirmek, Avrupa için büyük, uzun vadeli, bir asırlık hata olur" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler