Çocuk cezaevleri incelenecek

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nca çocuk cezaevlerinde incelemelerde bulunmak üzere 7 kişilik alt komisyon oluşturuldu.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 11:16
Abone Ol google-news

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu,başkanvekili Gökhan Sarıçam başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Sarıçam, komisyonda, Zafer Üskül başkanlığındaki heyetin Fransa'da yaptığı incelemelere ilişkin raporla, çocuk cezaevlerinde incelemelerde bulunmak üzere alt komisyon kurulması önerisinin ele alındığını bildirdi.

Sarıçam, Fransa gezisine ilişkin raporun kabul edildiğini, çocuk cezaevleri konusunda da alt komisyon kurulduğunu söyledi. Sarıçam'ın verdiği bilgiye göre alt komisyon 7 üyeden oluşacak ve AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, CHP Sıvas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür yer alacak.
 

Ersin'den GDO'yla ilgili alt komisyon kurulsun önerisi

Edinilen bilgilere göre, toplantıda, CHP'li üye Ahmet Ersin, tartışmalara konu olan genetiği değiştirilmiş ürünlerle ilgili Tarım Bakanlığı'nın yönetmeliğini de gündeme getirdi. Ersin konunun kamuoyunda tartışıldığını ve uzmanların GDO'lu ürünlerin insan sağlığı açısından çok tehlikeli olduğu uyarısında bulunduğunu hatırlatarak "İnsanlar domuz geni, akrep geni enjekte edilmiş ürün yemek istemiyor. Bu konuda Tarım bakanının yönetmelikle bu ürünlerin ithalinin yolunu açması insan sağlığını yakından ilgilendiriyor" dedi. Ersin, GDO'lu ürünler konusunun komisyon gündemine alınması ve alt komisyon kurulması önerisi getirdi. Ersin'in önerisiyle ilgili yapılan oylamada, GDO'lu ürünlerle ilgili alt komisyon kurulmasının önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda ele alınması kararlaştırıldı.


Ersin'den Güler Zere'yle ilgili Gül ve Bakan Ergin'e suçlama

Ersin toplantıda, Güler Zere'nin durumunu da gündeme getirdi. Hafta başında Zere'yi Adana'da ziyaret ettiğini ve sağlığının çok kötü olduğunu söyleyen Ersin, Zere'nin yaşam süresinin çok sınırlı olduğunun doktoru tarafından dile getirildiğini söyledi. Ersin, "Güler Zere'nin ağır hasta olduğu 4 aydan beri biliniyor. Ancak bir insanın son arzusunun yerine getirilmesinin yolunu açacak olan rapor Adli Tıp Kurumu'nca 4 aydır yazılmadı, geciktirildi. Ayrıca Adalet Bakanı kendisine bağlı bir kurum olan Adli Tıp Kurumu nezdinde bir girişimde bulunmadı, Cumhurbaşkanı 'dosya gelmedi' dedi ama dosyayı istemedi. Adli Tıp Kurumu ağır bir insanlık suçu işlemiştir. Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı ise bu insanlık suçuna seyirci kalarak, görev ihmali suçuna iştirak etmiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler