'Çözüm bulunmazsa dünya ekonomisi için kötü olur'

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Avro bölgesindeki ekonomik krizin çözümünün İngiliz ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Yayınlanma: 03.10.2011 - 16:01
Abone Ol google-news

Osborne bugün üyesi olduğu Muhafazakar Parti'nin Manchester şehrinde yapılan yıllık kongresinden önce BBC Radyo 4'e yaptığı açıklamada, "İngiliz ekonomisini güçlendirecek en büyük etken, Avro krizinin çözümüdür" dedi.

Fransa'da gelecek ay yapılacak G20 zirvesine kadar Avrupa'nın borç krizini çözmesi gerektiğini belirten Osborne, "krize çözüm bulunamamasının sadece İngiltere ve Avrupa için değil, tüm dünyanın ekonomisi için de kötü olacağını" ifade etti.

Osborne, Lüksemburg'da bir araya gelecek 17 Avro bölgesi ülkesinin Yunanistan'ın borç krizine çözüm getirmesinin önemini vurguladı.

İngiltere Maliye Bakanı partisinin Manchester'daki konuşmasında ise ülkesinin ekonomik durumuna değinerek, "kamu harcamalarında artış yapmayacaklarını" ifade etti. George Osborne ülkede, 2012-13 yıllarına kadar belediye vergisinin sabit tutulacağını, ancak hükümetin ülkenin bütçe açığını giderme konusundaki planından sapma olmayacağını vurguladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon