Dalkılıç'ın durumu iyi

Dünya rekor denemesi çalışmaları için Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç'ın sağlık durumunun iyi olduğu, rutin kontroller için Antalya'ya gönderildiği kaydedildi.

Yayınlanma: 26.04.2010 - 10:41
Abone Ol google-news

Dünya rekor denemesi çalışmaları için Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve dalıştan sonra rahatsızlanarak helikopter ambulansla Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesine getirilen serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç'ın devam eden tetkikleri nedeniyle bu geceyi hastanede geçirmesine karar verildi.


AÜ Hastanesi Başhekimi Abdullah Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, rekor denemesi çalışmaları sırasında rahatsızlanan Dalkılıç'ın, şu ana kadar yapılan tetkikleri neticesinde önemli bir sorunun bulunmadığının belirlendiğini bildirdi. Dalkılıç'ın tetkiklerinin devam ettiğini kaydeden Erdoğan, sporcunun bu geceyi hastanede geçirmesine karar verdiklerini söyledi.

Öte yandan Yasemin Dalkılıç'ın hastanede özel bir odaya yerleştirildiği, yanında eşi Rudi Castineyra ile annesi Saime Şeyma Dalkılıç'ın refakatçi olarak bulundukları öğrenildi.
Bu arada Dalkılıç'ı hastanede, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de ziyaret etti. Gültekin, Kaş ve Türkiye için önemli bir rekor denemesi yapmaya hazırlanan sporcuya, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunduğunu söyledi.

 

"Vurgun yemedim, su bayılması"

Kaş ilçesinde 1 Mayıs'ta gerçekleştireceği rekor denemeleri için çalışmalarını sürdüren ve bugün 120 metre için dalış yaptıktan sonra helikopter ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine gönderilen Yasemin Dalkılıç, helikopter ambulanstan indirilerek ambulansa alındı ve acil servise getirildi. Üzerinde dalış kıyafetleri bulunan Dalkılıç, acil servise girişte gazetecilere yaptığı açıklamada, gayet iyi olduğunu, antrenman sırasında su bayılması yaşadığını belirtti. Dalkılıç, ''Gayet iyiyim. Genel kontrol için geldim'' dedi.

Dalkılıç, ''Vurgun mu yediniz'' sorusuna ''Vurgun yemedim. Su bayılması'' karşılığını verdi. Dalkılıç'ın yanında bulunan görevli ise, sporcunun sağlık durumunun iyi olduğunu, genel kontrollerini yaptırmak için geldiklerini söyledi.

 

"Serbest dalışta vurgun olmaz"

Dalkılıç'ın durumuyla ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray, sporcunun sağlık durumunun ve yaşamsal verilerinin gayet iyi olduğunu bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eray, Yasemin Dalkılıç'ın şu anda aktif bir şikayeti bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:
''Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Sadece normal çıkışta kendilerinin de bekledikleri bir bilinç değişikliği olmuş. Yüzeye vardıktan sonra kendisini daha iyi hissetmiş. Dolayısıyla akciğerinde bir sorun olabileceği düşünülüyor. Zaten gelmeden önce önlemlerimizi aldık. Helikopterden durumuyla ilgili bilgi vermişlerdi. Şimdi emin olmak için özellikle akciğer hasarı olup olmadığına dair araştırmalarımızı yapacağız. Daha önce de benzeri bir şey yaşadığını kendisi de söyledi. Şimdi akciğerinden emin olmak için bazı tahliller yapılacak. Yaklaşık 1 saat sonra bu konuda ciddi ve kesin verilere ulaşabileceğiz. Sonrasında ciddi bir durum ortaya çıkarsa yatırarak tedaviye devam edeceğiz.''

Oktay Eray, bir gazetecinin, Yasemin Dalkılıç'ın ağzından ve burnundan kan geldiği duyumunu aldıklarını belirtmesi üzerine, ''Bize de öyle bir bilgi gelmişti. Bunun az miktarda kan olduğunu söylediler. Zaten bu bilgi üzerine akciğerle ilgili işlemleri yapıyoruz'' dedi.

Prof. Dr. Eray, vurgun olasılığı üzerine yöneltilen bir soruya karşılık, serbest dalışlarda vurgunun beklenen bir olay olmadığını belirterek, ''Sadece akciğerinde hasar olma riski var. Biz de zaten akciğerle ilgili verilere bakıyoruz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler