Danıştay, eğitim kurumlarının dernek ve vakıflara devredilmesine "dur" dedi
Danıştay, eğitim kurumları dahil kamu taşınmazlarının değişik adlar altında dernek ve vakıflara devredilebilmesinin önünü açan yönetmelik değişikliğini durdurdu.

Eğitim İş Sendikası, 21 Temmuz 2017’de yürürlüğe konulan Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik değişikliğine karşı Danıştay’da iptal davası açmıştı.
Değişikliğin yürütmesini durduran, Danıştay 8. Dairesi, bedelsiz kullanma izni verilmesinde; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkili olduğunu, kanunlardan sonra gelen yönetmeliklerin bir kanun hükmüne dayalı olarak hazırlanması gerektiğini vurguladı. Kararda, “Taşınmazların tamamının eğitim ve yurt faaliyeti dışında, üçüncü kişiler tarafından kullanılması ve gelir elde edilmesi mümkün değildir” ifadelerine yer veren Danıştay 8. Dairesi, düzenlemeyi hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Kararla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim İş Genel Merkezi’nin değerlendirmesi şöyle:
“Danıştay kararı incelendiğinde, eğitim kurumlarının eğitim faaliyetleri dışında devredilmesinin ya da tamamı üzerinde faaliyette bulunulmasının hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmaktadır. Danıştay nezdinde açtığımız davada, hukuka aykırılığı iddiasıyla yürütmenin durdurulması talebinde bulunduğumuz diğer maddelerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmemiş olup İdari Dava Daireleri Kurulu’na (İDDK) itiraz ederek hukuksal mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
Video Haberler
-
'Köprücük kemiği kırıldı' iddiası: O bebek entübe edildi
-
Acil serviste dehşet saçmıştı: İfadesi şaşırttı
-
AKP'lilerin verdiği yanıt dikkat çekti
-
İstanbul Diş Hekimleri Odası’ndan Şeyma Biran açıklaması
-
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 199 kişi yakalandı
-
İstanbul'da silahlı kavga: Bir sivil polis yaralandı
-
TIR’lardan oluşan düğün konvoyuna 8 bin TL ceza
-
Sünnet faciası: Çocuğun cinsel organı kesildi
-
Firari Arif Erdem ortaya çıktı: Aylar sonra ilk kez görü
-
Ormanda erkek cesedi bulundu
En Çok Okunan Haberler
-
'Yakında hesaplara tek tek el konulacak'
-
'El sıkışmadı' iddiasına fotoğraflı yanıt geldi
-
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi
-
Saray'ın Demirtaş planı
-
AKP'lilerin verdiği yanıt dikkat çekti
-
Saray'ın Demirtaş planı
-
Firari Arif Erdem ortaya çıktı
-
Süper Lig'de 2021-2022 sezonu geride kaldı!
-
Otomobil fiyatlarına dev zam!
-
AP lideri: Tehditler geliyor!