Davutoğlu: En şiddetli şekilde cezalandırılacaklar

Türkiye'yi sarsan Suriye ses kayıtları hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bunun sorumluları bulunacak ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 13:57
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, güvenlik toplantısının dinlenmesi ile ilgili olarak, "Konuya ilişkin hep aynı cevabı verdim. Çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar bitene ve resmi açıklama yapılana kadar beklemek ve sadece yapılacak açıklamaya itibar etmek lazım. Değişik bilgilere dayanan yorumlar olabilir ama nihai açıklama yapılana kadar kamuoyunun sabırla beklemesini rica ediyorum. Ben de dün yurtdışından döner dönmez ilgili birimden çalışmalar konusunda bilgi aldım. Dış etki de dahil, içerde olabilecek sızıntılar da dahil her ihtimal gözönüne alınarak son derece dikkatli bir çalışma yürütülüyor. Bunun sorumluları bulunacak ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Cenevre'de yapılan toplantıya ilişkin uzlaşılan bildiriyi değerlendiren Davutoğlu, "Taraflarla çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu kriz aşılır ve Karadeniz Bölgesi'ndeki soğuk savaş döneminde oluşturulmuş olan istikrar ve güvenlik havzası korunmuş olur. Türkiye bu konuda yapılan her türlü girişimi desteklemektedir" ifadelerini kullandı.


Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati  iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleşmesi gerektiğini belirterek, "Sadece iki ülke arasında değil halklarımız ve bölgedeki demokratik istikrar için de bunun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu, Akdeniz'deki yeni bir siyaset için de gereklidir ve Türkiye ile Arnavutluk'un bu siyasete katkıları vardır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler