Davutoğlu hakkındaki gensoru 12 Ekim'de
CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi, 12 Ekim Cuma günü görüşülecek.
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Yakut, gündemdışı konuşmalara geçmeden önce Meclis Genel Kurulu'nu yeni yasama yılında kendisinin yönettiği ilk birleşim olması nedeniyle kısa bir konuşma yaptı. TBMM'nin, millet egemenliğinin tecelli ettiği, demokrasinin kalbinin attığı yer olduğunu belirten Yakut, yüksek sorumluluk bilinci içinde halkın umudu olmak ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmeye devam etmek amacıyla Meclis'in yeni yasama yılında, memleketin huzur ve refahı için çalışacağını ifade etti.
Meclis'in uzlaşma dilini yakalamak için gerekli çabayı göstereceğini dile getiren Yakut, Meclis'i bekleyen en önemli gündem maddesinin yeni anayasa olduğunu vurguladı.
''Bütün milletvekillerimizin terörün bir insanlık suçu olduğu konusunda aynı düşünceyi paylaştığını sanıyorum'' diyen Yakut, terör şebekelerine karşı güçlü bir irade sergilenmesi ve bu iradenin politik rekabete feda edilmemesi gerektiğini söyledi. Yakut, daha sonra 3 milletvekiline gündemdışı söz verdi.
Davutoğlu hakkındaki gensoru 12 Ekim'de görüşülecek
AKP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine grup önerisini Genel Kurul'un gündemine getirdi. Kabul edilen öneriye göre, TBMM Genel Kurulu'nda, bugün yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 1. tur oylaması yapılacak.
Yarın, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.
Genel Kurul'da, 11 Ekim Perşembe günü, TSK'nin Irak'ın, PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin TBMM tarafından verilen izin süresini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Genel Kurul, daha sonra Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlanana kadar çalışacak.
TBMM Genel Kurulu, 12 Ekim Cuma günü de toplanacak ve CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesini görüşecek. Ardından anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamalarını gerçekleştirecek.
BDP'nin grup önerisi reddedildi
BDP de Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Suriye politikasına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesini, grup önerisi olarak getirdi. Öneri lehinde söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sadece ülkelerin değil, insanların da angajman kurallarının olduğunu söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Suriye politikasının yanlış, Ortadoğu politikasının ise bilinçli hareket edilip edilmediğinin şüpheli olduğunu ifade etti. Korütürk, Suriye konusunun, geniş şekilde, her şeyin açık konuşulacağı, hakiki kapalı oturumda ele alınmasını istedi. Öneri aleyhinde konuşan AKP İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, gizli oturumda konuşulanların, televizyonlarda aynen tekrar edildiğini belirtti. Bozkır, tezkerenin, Suriye ile kısıtlı olduğunu, tezkereyle caydırıcılığın sağlanmaya çalışıldığını kaydetti. Bozkır, CHP'nin eleştiri yaparken, özeleştiri de yapması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin kaç komşusu olduğunu bilmeyen bir anamuhalefet partisiyle karşı karşıya olunduğunu savundu. Bozkır, ''Anamuhalefet belki MHP'den örnek almalı, MHP, tenkit yapmıştır ama devletten yana tavır koymuştur'' dedi. Genel Kurul'da BDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'