Depremde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

Japonya'nın kuzeydoğusunda dün akşam meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 05:52
Abone Ol google-news

Japon Jiji ajansı, solunum yetmezliği olan 63 yaşındaki bir kadının Yamagata kentinde öldüğü, 83 yaşındaki bir kadının da Tome kentinde hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdiğini duyurdu. Devlet televizyonu NHK de, 79 ve 85 yaşındaki iki kişinin Miyagi bölgesinde öldüğünü belirtti.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu belirtilen sarsıntıda yaklaşık 140 kişinin yaralandığı bildirildi. Daha önce yapılan açıklamada dün meydana gelen depremde 2 kişinin öldüğü belirtilmişti.

 

Hükümet, halktan elektrikte tasarruf yapmalarını istedi

Japonya hükümeti, elektrik şebekesinde daha büyük bir çöküşü engellemek için şirketlerden ve halktan tasarruf yapmalarını istedi. Ticaret Bakanlığı, enerji tüketimini büyük kullanıcılardan yüzde 25, küçük sanayi kullanıcılarından yüzde 20 ve ailelerden de yüzde 15-20 azaltmaları isteğinde bulundu. Japonya'da yaşanan deprem ve tsunaminin ardından enerji santrallerinin zarar görmesi sonrasında ülkenin enerji kapasitesi geriledi.

Ticaret Bakanı Banri Kaida, Reuters'a yaptığı açıklamada, tasarruf hedefleriyle, Tokyo Electric Power (Tepco) ve Tohoku Electric Power şirketlerinin hizmet verdiği alanlarda yaklaşık 15 milyon kilovat talebin azaltılabileceğini söyledi. Tepco, geçen ay, Fukuşima nükleer santralindeki hasarın sonucu olarak enerji kesintilerine gitmek zorunda kalmıştı. Öte yandan, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, işlem saatlerini artırma planının, enerji tüketimini azaltabilmek için sonbahara erteleneceğini bildirdi.

 

Çin yönetimi kaygılı

Pekin yönetimi, Japonya'nın deprem ve tsunamiden zarar gören Fukuşima nükleer santralinden Pasifik Okyanusu'na radyoaktif su boşaltmasını kaygıyla izlediğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley yaptığı açıklamada, "Japonya'nın yakın komşusu olan Çin'in bu olayla doğal olarak ilgilendiğini" belirtti. Hong, durumu yakından gözlemlediklerini ve Japon tarafıyla temas halinde olduklarını ifade etti.

Çinli yetkili, Japonya'dan zamanında, kapsamlı ve kesin bilgi vermelerini beklediklerini de yineledi. Tokyo Elektrik Şirketi, ciddi zarar gören santralde durumu kontrol altına alabilmek için 11 bin 500 ton düşük radyoaktif suyu denize boşaltmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler