Dışişleri Komisyonu'nda işkence tartışması

Eski Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik 20 Mayıs’ta düzenlenen ve 249 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence gördüğü iddiaları TBMM Dışişleri Komisyonu’nda da gündeme geldi.

Dışişleri Komisyonu'nda işkence tartışması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.06.2019 - 22:32


Ankara Barosu’nun gözaltındaki eski Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına işkence yapıldığı yönünde iddiaların yer aldığı raporunu gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, işkence iddialarının “ibret verici” olduğunu söyledi. AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise işkencenin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtirken işkence iddialarını “FETÖ’yle mücadele sürecini itibarsızlaştırmaya yönelik girişimi” olarak nitelendirdi.

Konuyu gündeme getiren CHP’li Çeviköz, “Bir insan olarak ve 21’inci yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş olduğu noktayı bu şekilde ibret verici olarak gözler önüne seren bu işkence olayını ve Ankara Barosu’nun açıklamasını dile getirmek istedim. Bu bir insanlık borcu olarak düşündüğüm bir davranış” dedi. Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP’li Volkan Bozkır, “Bir gazete haberinden yola çıkarak dile getirdiğiniz bu husus tabiatıyla incelenecektir” dedi. Çeviköz ise işkence iddialarının gazete haberine değil, Ankara Barosu’nun raporuna dayandığını vurguladı. AKP’li Şahin, ise işkence iddialarının “FETÖ soruşturmalarını itibarsızlaştırma girişiminin bir parçası” olduğunu öne sürdü. HDP’li Tülay Hatimoğulları da Şanlıurfa Barosu’nun Halfeti’de tutuklularda işkence izine rastlandığı yönündeki raporunu anımsatarak “Bizim açımızdan kim olursa olsun ve ne olursa olsun hiçbir şekilde işkence asla kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu. İYİ Parti’li Fahrettin Yokuş, işkence iddialarının araştırılması için TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler