DİSK'ten çağrı

DİSK üyeleri, Ankaralıları 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak mitinge davet etti.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 11:41
Abone Ol google-news

DİSK üyeleri Kızılay'daki eski Gima önüde toplandı. Konfederasyon üyelerine, Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların yönetici ve üyeleri ile KESK üyeleri destek verdi.

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, burada yaptığı açıklamada, işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın, tüm dünyada emekçilerin haklarını savundukları, taleplerini en kitlesel biçimde ifade ettikleri ve bunu kentlerin büyük meydanlarında ve alanlarında yaptıkları gün olduğunu söyledi.

1 Mayıs'ın geçen yıl resmi tatil ilan edilmesinin Türkiye emek hareketinin anlamlı bir başarısı olduğunu vurgulayan Beko, emek hareketinin ikinci görevinin ise ''bu günü olabildiğince geniş birliktelik içinde, çok güçlü ve etkili bir gösteriyle taçlandırmak ve 1977 katliamının hesabını sormak'' olduğunu belirtti.

Beko, 1 Mayıs geleneğini yasaklardan arındırmak için alanlarda olacaklarını dile getirdi.
DİSK olarak yoksulların, emekçilerin, kadınların, öğrencilerin, aydınların, yaşamı yeniden üretenlerin ''birlik, mücadele, dayanışma gününü'' kutladıklarını belirten Beko, tüm Ankaralıları, 6 işçi ve memur konfederasyonunun 1 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge davet etti.

DİSK üyeleri, açıklamanın ardından Kızılay ve çevresinde 1 Mayıs Mitingi'ne çağrı bildirileri dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon