Dolmuş şoförleri Altepe'nin istifasını istedi

Bursa'da Haşim İşcan Caddesi'ndeki bölünmüş yol uygulamasını protesto eden yaklaşık 200 dolmuş sürücüsü, Büyükşehir Belediyesinin tarihi binası önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 25.03.2011 - 15:09
Abone Ol google-news

Nostaljik Tramvay inşaatı nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nin araç trafiğine kapatılmasının ardından Haşim İşcan Caddesi'ni kullanmak zorunda kalan dolmuş sürücüleri, bu yolda sağ şeridin otobüslere ayrılmasını protesto etmek amacıyla Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Ellerindeki dövizlerle Büyükşehir Belediyesinin tarihi binasının önüne kadar yürüyen yaklaşık 200 dolmuş sürücüsü, burada ''Altepe istifa'', ''Yolcu bizimdir bizim kalacak'', ''Nostaljik tramvay istemiyoruz'' sloganları attı.

Özellikle bu caddede yolcu indirme ve bindirmede büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren sürücüler, buna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşmek istediklerini söyleyen sürücülere güvenlik güçleri izin vermedi.

Polisin tüm çabalarına rağmen bina önünden ayrılmayan ve İstiklal Marşı okuyan kalabalık yaklaşık 1,5 saat süresince oturma eylemi yaptı.

Bu sırada bina önüne üzerinde ''ulaşım esnafı'' yazılı bir tabut getirilirken, imam kıyafeti giyen bir sürücü tarafından da dua okundu.

Daha sonra polis yetkililerinin araya girmesinin ardından gruptan seçilen bir heyet, belediye yetkilileriyle görüşmek üzere binaya alındı. Dolmuş sürücülerinin belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler