Domuz hücresi hayat kurtaracak

Dünyaya korku salan ve birçok insanın ölmesine sebep olan domuz gribi salgınının ardından domuzların hayat kurtarabileceği de anlaşıldı. Çinli bilim adamlarının, basit domuz hücrelerini kök hücreye çevirmenin yolunu bulduğu açıklandı.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 06:33
Abone Ol google-news

Çinli bilim adamları domuz gribi hücresinden kök hücre üretti. Şanghay Biyokimya ve Hücre Biyolojisi Enstitüsünde görevli Xiao Lei öncülüğündeki bilim adamları, bu kök hücreler aracılığıyla domuz genlerini değiştirerek gerektiğinde bu organların insanlara nakledilebilmesinin yolunu açabileceğini düşünüyor.

Sonuçları Moleküler Hücre Biyolojisi Dergisinde yayımlanan makalede, 10 haftalık bir domuzun kulak ve kemik iliğinden alınan basit hücrelerin nasıl yeniden programlandığı anlatılıyor. Hücrelerin laboratuvar ortamında değiştirilip geliştirilerek embriyonik kök hücrelere dönüştürüldüğü, bu kök hücrelerin, vücuttaki herhangi bir hücreye dönüşme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.

Bu buluşun, domuzların hücrelerini genetik inşa yoluyla değiştirerek insana nakledilebilecek organlar elde etmeyi mümkün kılabileceği ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler