Dr. Anthony Fauci salgının bitiş tarihini açıkladı

ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci, ABD'de salgının bitişine ilişkin tarih verdi.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 15:11
Dr. Anthony Fauci salgının bitiş tarihini açıkladı
Abone Ol google-news

ABD'de hükümete salgın danışmanlığı yapan ünlü immünolog Anthony Fauci, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs pandemisinin sona ermesinin insanların davranışlarına, özellikle de aşı olma isteğine bağlı olduğu uyarısında bulundu.

Amerikalıları aşılarını yaptırmaya çağıran Fauci, aşının pandeminin bitme süresini önemli ölçüde kısaltacağına dikkat çekerek "Aşınızı olun ve zamanı hızlı bir şekilde kısaltın" dedi.

KONTROL ALTINA ALINABİLİR

Fauci, Amerikan haber kanalı CNN'de yaptığı açıklamada da insanların aşılarını yaptırmaları durumunda pandeminin 2022 ilkbaharında kontrol altına alınabileceğini söyledi. Bu tarihe kadar belirli bir normalliğe dönülebileceğini, ancak bu tarihin de bir garantisi olmadığını ifade eden Fauci, ABD'de hâlâ 90 milyon kişinin aşı olmadığına dikkat çekti.

Aşı şüphecilerinin çoğunun muhafazakâr medya ve politikacılardan etkilendiğini söyleyen Fauci, kış aylarının grip ve diğer solunum yolu hastalıkları nedeniyle zor geçebileceği uyarısında da bulundu.

Fauci, daha önce NPR televizyonuna yaptığı açıklamada ABD'de normalleşme için 2022 sonbaharı tarihini vermişti. Ancak bunun kendi hatası olduğunu söyleyen Fauci, bu tarihi şimdi düzeltmek istediğini de ifade etti.

Kaynak: DW Türkçe


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler