DSP'ye Şeker Bayramı ziyaretleri

Siyasi partilerde Şeker Bayramı dolayısıyla yapılan bayramlaşma çerçevesinde DSP'yi; MHP, CHP, AKP, SHP, Anavatan, DP, İP, Saadet Partisi, DTP, BBP ve LDP, heyetleri ziyaret etti.

Yayınlanma: 21.09.2009 - 11:31
Abone Ol google-news

Ziyaretçileri, DSP Genel Sekreteri Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi başkanlığındaki, Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Tomanbay ve Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay'dan oluşan heyet ağırladı.

DSP'yi ilk olarak MHP heyeti ziyaret etti. MHP heyetinin ardından CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek başkanlığında Sinan Yerlikaya ve Neriman Genç'ten oluşan CHP heyeti DSP'ye geldi.

Ziyarette konuşan Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisini ilgiyle takip edeceklerini belirterek, ''Başbakan bizlere derdini anlatmaktansa, ABD'ye derdini anlatma çabasında'' diye konuştu.

Hasan Erçelebi de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın DSP'yi ziyaretinde, konunun bütün boyutlarıyla görüşüldüğünü belirterek, ''Başbakan Erdoğan'ın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşüp, diğer muhalefet partisi genel başkanlarıyla görüşmemesinin çok büyük bir hata olduğunu'' dile getirdiklerini söyledi.


"AKP terör konusunda samimi davranmalı"

AKP'nin ''terörü bitirme'' çabasında samimi davranmasını isteyen Erçelebi, bunun için de öncelikli olarak sınır güvenliğinin sağlanması ve terör finansmanlarının etkisiz hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet Tomanbay da yapılan çalışmalara henüz net bir isim konulamadığını savunarak, ''Başka yerde hazırlanan, AKP'ye empoze edilen bir çalışma olduğu için kendileri ad koyamıyor. Açılım tartışmalarıyla ekonomideki kötü gidiş gizleniyor'' diye konuştu.

DSP'yi daha sonra AKP Ankara Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya başkanlığındaki AKP heyeti ziyaret etti.

AKP heyetinin ardından DSP'yi SHP heyeti ve eski bakanlar Ufuk Söylemez ve Yaşar Topçu başkanlığındaki Anavatan ve Demokrat Parti'nin ortak heyeti ziyaret etti.

Hasan Erçelebi, iki parti yöneticilerini birlikte hareket ettikleri için kutlayarak, bütünleşme sonrasında Anavatan'ın malvarlığının nasıl değerlendirileceğini sordu.
 

Yaşar Topçu da Anavatan'ın malvarlığıyla ilgilenmediklerini, partinin mal varlıklarını nasıl değerlendirmek isterse öyle tasarruf edebileceğini söyledi. Topçu, ''Mal, mülk peşinde değiliz, fikri birleşmenin peşindeyiz'' diye konuştu.

İşçi Partisi'nin (İP) heyetinin, DSP ziyaretinde de sohbet konusu, ''Ergenekon'' davası oldu. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasının bir örneğini DSP'ye sunan İP Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık, duruşmalar sonunda davanın ''düzmece'' olduğunun ortaya çıkarıldığını savundu. Davayı yürüten mahkeme üyelerinin üzerinde büyük bir baskı olduğunu öne süren Karanlık, önümüzdeki duruşmalarda Perinçek ve avukatlarının ''heyetten çekilmelerini isteyeceklerini'' ya da ''reddi hakim'' talebinde bulunacaklarını söyledi.

İP heyetinin ardından DSP'yi, Genel Başkan yardımcıları Üzeyir Tunç, Hakkın Öznur, Parti Meclisi Üyesi Cengiz Bilal'den oluşan BBP heyeti ile Saadet Partisi heyeti ziyaret etti.

BBP heyetinin ziyareti sırasında, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma gündeme geldi. Kazaya ilişkin cevaplanmamış sorular olduğunu ifade eden Erçelebi, soruşturmaya ilişkin yapılacak çalışmalarda BBP'nin yanında yer alacaklarını ifade etti.

DSP'yi daha sonra LDP, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen heyetleri ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler