Düğün evi cenaze evi oldu

Otomobil hafif ticari araçla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Yayınlanma: 18.07.2015 - 07:57
Abone Ol google-news
Kazanın ardından kaçan ve Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yakalanan hafif ticari aracın şoförü Ceyhun Ölmez'in 0.41 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Kaza yerinden kaçması ve saatler sonra yakalanması göz önünde bulundurularak, alkollü sayıldığı ve bu şekilde yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Kaza, Yeni Havaalanı Caddesi Çiğli Kipa Kavşağı'nda dün saat 16.00'da meydana geldi. Ankara'da yaşayan ve İzmir'de Aycan Saat Derin ile kısa süre önce resmi nikah kıyan Ümit Derin, bugün yapılacak kına gecesine katılmak üzere ailesiyle Ankara'dan İzmir'e geldi.

Bir GSM operatörü firmasında çalışan Ümit Derin, Ankara Belediyesi'nden emekli babası Hüseyin Derin ve gelinin akrabası fayans ustası Bektaş Saat ile alışveriş yapmak için 06 BD 4014 plakalı otomobille yola çıktı. Çiğli'de alışverişini tamamladıktan sonra düğün evine gitmek üzere hareket eden Ümit Derin'in kullandığı otomobile kavşakta, Ceyhun Ölmez (29) yönetimindeki 35 MEJ 39 plakalı hafif ticari araç çarptı.

Çarpmanın etkisiyle iki araç da büyük hasar gördü. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Hüseyin Derin ile otomobilden fırlayan evli ve iki çocuk babası Bektaş Saat'in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

DAMAT HASTANEDE CAN VERDİ

Yaralanan damat Ümit Derin ile diğer araçtaki Osman Özgür (33), ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan iki yaralıdan Ümit Derin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralanın durumunun iyi olduğu bildirildi. Kaza haberini alan düğün evinde ağıtlar yükseldi. Bayramın birinci günü meydana gelen kazanın ardından düğün evi cenaze evine döndü, ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

KAZA YERİNDEN KAÇTI, OPERASYONLA YAKALANDI

Bu arada kazanın ardından araçtan inip kaçan hafif ticari aracın şoförü Ceyhun Ölmez'in yakalanması için Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir köy evinde saklandığı belirlenen Ölmez, jandarma ve polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hastanede kan testi yapılan Ölmez'in 0.41 promil olduğu ortaya çıktı. Kaza yerinden kaçması ve kazadan 6-7 saat sonra yakalanması göz önünde bulundurularak Ölmez hakkında alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınıp İzmir'e gönderilen Ceyhun Ölmez'in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ANKARA'DA YAŞAYACAKLARDI

Talihsiz kazanın ayırdığı Ümit Derin ile Aycan Saat Derin çiftinin bugün kına gecelerinin yapılacağı, daha sonra gelinin Ankara'ya götürüleceği, haftaya da orada düğün törenlerinin düzenleneceği öğrenildi. Çiftin evlendikten sonra da özenle hazırladıkları Ankara'daki evlerinde yaşamlarını sürdürmeyi planladıkları belirtildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ölen 3 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi.

ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLECEKLER

Hayatının en mutlu gününde can veren Ümit Derin ile babası Hüseyin Derin'in yarın Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne bağlı Kamışlı Köyü'nde, Bektaş Saat'in de yine yarın Çorum'un Alaca İlçesi'ne bağlı Çevreli Köyü'nde toprağa verileceği bildirildi. Acı kazanın ardından, gelin ile akrabaları da cenaze törenine katılmak üzere Çorum'a gitmek için yola çıktı. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

AYNI YERDE DAHA ÖNCE DE KAZA OLMUŞTU

Üç kişinin hayatını kazanın yaşandığı aynı noktada geçen 5 Temmuz'da da İbrahim Akay (26) yönetimindeki 35 NNA 23 plakalı kamyonla Menemen İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun sahibi 72 yaşındaki Mehmet Seha Kıratlı'nın kullandığı 35 MET 27 kamyonet çarpışmıştı. Kazada hurdaya dönen kamyonetin sürücüsü Mehmet Seha Kıratlı olay yerinde hayatını kaybederken, yanındaki eşi emekli avukat 64 yaşındaki Azime Gülay Kıratlı ağır yaralanmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler