'Düğün' yeni sezonda devam ediyor

Ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu'nun kaleme aldığı, usta tiyatro oyuncusu Tilbe Saran'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Düğün' perdelerini 8 Ekim Cumartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'de (CKM) açıyor.

Yayınlanma: 01.10.2011 - 13:24
Abone Ol google-news

Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun oyunu “Düğün” kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

Prömiyeri geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen “Düğün”; kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatan bir oyun olan “Düğün”; toplumda “kadın” olmanın çeşitli sıkıntılarını yaşamış, farklı köken ve yaşlardan dört kadının, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan ve Eda Çatalçam’ın bir araya gelerek ortak dertlerine dair bir farkındalık yaratma çabasından doğdu. Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “Düğün”ü, “Tiyatro 2010 Ödülleri”nde “Yılın Yazarı” ödülü kazanan Ayşe Bayramoğlu kaleme alırken; oyunculardan teknik ekibe herkesin de metne farklı katkıları oldu.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda; Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor.

“Düğün”; aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak; oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını anlayan sekiz kadın; bir sebeple “mağdur”, bir başka sebeple “fail”, ama aslında eril dünyada birer “kurban” olduklarını görürler.

Oyuna ait biletler, Biletix’ten ve CKM gişesinden temin edilebilir.

"Düğün" - Ekim ayı programı

8 Ekim Cumartesi - CKM, 20:30

11 Ekim Salı - Çorlu

17 Ekim Pazartesi- Çanakkale

21 Ekim Cuma - Koz Yatağı, 20:30

22 Ekim Cumartesi - Profilo Salon 2, 15:00

28 Ekim Cuma- Sefaköy, 20:00

29 Ekim Cumartesi - Profilo Salon 2, 15:00


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler