Dumansız yaşama az kaldı

Gelecek nesillerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için “tütünsüz” Türkiye hedefi, 19 Temmuz’da gerçekleşiyor. Sigara içmeyenlerin hakkını koruyarak pasif etkilenimi engelleyen bu düzenlemeyle birlikte, daha önceki uygulamalara ek olarak restoran, bar, kafe ve kahvehanelerin kapalı alanlarında tütün ürünü içilmeyecek.

Yayınlanma: 21.06.2009 - 05:33
Abone Ol google-news

Son dönemlerde neredeyse toplumun tamamının bilgisi dahilinde olan ancak özellikle tütün endüstrisinin çabalarıyla, sigara içenlerle içmeyenleri karşı karşıya getiren, Tamamen tütünsüz Türkiye hedefinin son aşamasına geliniyor. 19 Temmuzdan itibaren yasanın kapsamına giren yerlerde tütün ve tütün mamulleri kullananlara Kabahatler Yasasının 39. maddesi gereği 69 TL para cezası kesilecek. Yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumluları da işletme izni veren kurum tarafından yazılı olarak uyarılacak. Uyarıya karşın verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında mahalli mülki amir tarafından 560 TLden 5 bin 600 TLye kadar idari para cezası ile cezalandırılacak.

 

Dönüm noktası

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Dilek Aslan, 19 Temmuz’un toplum için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Yasaya toplumun her kesimi sahip çıkmalı. Sağlık çalışanları, eğitimciler, emniyet görevlileri, politikacılar, sporcular, medya ve sanatçılar iyi bir toplumsal duyarlılık örneği göstererek bu süreçte ön sıralardaki konumunu belirlemeli sağlıktan yana taraf olduklarını yüksek sesle dile getirmelilerdiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon