"Dünya Kadınlar Günü"nde dört film gösterilecek

İstanbul Modern Sinema'da, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla düzenlenecek ''Mor Nokta'' programında, dört film gösterilecek.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 15:09
Abone Ol google-news

İstanbul Modern'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla düzenlenecek ''Mor Nokta'' programında Filmmor ekibinden Melek Özman ve Tuğçe Canbolat'ın seçtiği dört film izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Modern Sinema'da gösterilecek filmlerin baş rolünde, sessiz sinemadan Türk sinemasına, dünyanın en önemli kadın yönetmenleri ve farklı ülkelerden kadın sinemacılar bulunuyor.

8 Martta saat 14.00'te ''Sessiz Sinemada Sufrajetler'', saat 15.00'te ''Kameralı Kadınlar'', saat 16.00'da ''Tutkuyu Filme Almak'' ve saat 17.00'de ''70-80-90, Masum, Küstah, Fettan'' adlı filmler, müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak gösterilecek.

Yönetmen Marie Mandy'nin ''Tutkuyu Filme Almak'' filmi, Sally Potter, Agnes Varda, Catherine Breillat, Doris Dörrie, Deepa Mehta, Moufida Tlatli, Safi Faye ve Jane Campion gibi yönetmenlerin aşkı, tutkuyu, cinselliği nasıl ele aldıklarını yansıtıyor.

''70- 80-90, Masum, Küstah, Fettan'' başlıklı film ise Alin Taşçıyan, Arzu Okay, Lale Belkıs, Agah Özgüç, Ülkü Erakalın ve sinema izleyicileriyle birlikte Yeşilçam'ın ''masum kadınların'' hıçkırıklarıyla ''fettan kadınların'' kahkahalarının izini sürüyor.

Alexis Krasilovsky'nin aynı adlı kitabından uyarladığı ''Kameralı Kadınlar'', dünyanın farklı ülkelerinden kamera arkasındaki kadınların yaşamlarını inceliyor. ''Sessiz Sinemada Sufrajetler'' filmi de ''Kadınlara Oy Hakkı'' hareketinin sessiz sinemadaki yansımasını aktarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon