Dünya, Türkiye'deki saldırıları böyle gördü

Türkiye’de bu geceden itibaren düzenlenen son saldırılar, dünya basınında yankı buldu.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 16:06
Abone Ol google-news

İstanbul’da dün gece Sultanbeyli’deki polis karakoluna düzenlenen bombalı saldırı ve hemen ardından sabaha karşı ABD Konsolosluğu’na yapılan silahlı saldırı, uluslararası haber ajansları ve yayın kuruluşları tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

Reuters ajansı haberi, “İstanbul’da eş zamanlı terör saldırıları meydana geldi” şeklinde duyurdu. Ajans, geçen aydan itibaren Türkiye’nin, hem IŞİD’e hem de Kuzey Irak’taki militanlara karşı ‘terörle eş zamanlı savaş’ olarak tanımlayarak başlattığı hava saldırıları ve ülke içinde polisin düzenlediği operasyonlarla gözaltına alınan şüphelilerin artması nedeniyle alarmda olduğunu yazdı.

İngiltere’nin yayın kuruluşu BBC de “İstanbul’dan silah sesleri ve patlamalar yükseldi” başlığıyla dün gerçekleşen saldırıları yazdı. Yayın kuruluşu, düzenlenen saldırıların, Türkiye’nin PKK ile arasındaki tansiyonun arttığı döneme denk geldiğini ve şiddetin büyüyerek devam ettiğini belirtti. BBC ayrıca, Türkiye’nin IŞİD terör örgütüne yönelik rolünün de daha fazla etkinleştiğini ekledi.

Bir diğer uluslararası haber ajansı AP ise ülkede meydana gelen saldırıları, geçen ay Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından Türkiye’nin IŞİD’ yönelik mücadelede ABD öncülüğündeki hava saldırılarına katılmasıyla birlikte daha etkin rol oynamasıyla ilişkilendirdi. Ajans ayrıca, son zamanlarda PKK ile Türkiye arasında artan gerilimin de saldırıların artmasında etkili olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler