Dünyanın en ilginç banka kartı
Zero, daha piyasaya çıkmadan 8.5 milyon dolar yatırım aldı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Hem ülkemizde hem de dünyada yenilikçi bankacılık çözümleri ilgi çekmeye devam ediyor. Ülkemzide QNB Finansbank tarafından kurulan Enpara.com ile en radikal atılıp yapılmıştı. Bu atılımı TEB, CEPTETEB banka kartı ve kredi kartıyla takip etmişti. Hiçbir zaman bankaya gitmediğiniz bu sistemlerde, hiç işlem ve EFT/havale ücreti ödemiyorsunuz. Amerika’da bu sistemlere daha farklı bir yaklaşım getiren bir girişim ortaya çıkıyor.
Zero adını taşıyan bankacılık çözümü Enpara ve CEPTETEB gibi tamamen banka şubesiz bir deneyim üzerine kuruluyor. 2018 yılı itibariyle hizmet vermeye başlayacak olan Zero, banka kartıyla kredi kartının bir karışımı. Şirketin hedefi banka kartı mantığında çalışan bir kredi kartı geliştirmek.
Bu amaçla özel bir nakit yönetim sistemi sunacak olan uygulama, kullanıcının anlık nakit durumunu ve gelecekteki durumunu tahmin edebiliyor. Düzenli ödemeler için bazı durumlarda zorunlu tutulan kredi kartları, bu nedenle bazı kullanıcılar için mecburiyet. Banka kartı mantığında çalışan Zero’da düzenli ödemeler yine bir kredi kartında olduğu gibi tanımlanabilecek. Taksit imkanları da sistemde bulunacak. Ancak, kredi kartındaki gibi olmayan bir para üzerinden değil, mevcut paranız üzerinden yapılacak. Aylık olarak hesabınızdaki paradan çekim işlemi yapılarak taksitlendirme uygulanacak. Hesabınızda yeterli bakiye bulunmadığında da eksi bakiyeye düşülecek. Sistemin çalışma mantığı resmi olarak açıklanmasa da bu mantık üzerinden hizmet vereceği düşünülüyor.
Samsung, Galaxy S9 için yatırımlara devam ediyor
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği