Dünya'ya ağıt

Dogville ve Antichrist’in yaratıcısı Lars Von Trier son çalışmasında depresyonunu bu kez nefret ve öfkeyle değil dinginlik ve kabullenmişlikle tanımlıyor.

Yayınlanma: 26.04.2012 - 15:55
Abone Ol google-news

Justine ve Michael’ın düğünü Justine’in kızkardeşi Claire’le kocası John’un gösterişli malikanesinde yapılmaktadır. Justine yaşamının en güzel gününü geçirdiğini sansa da Melankolia adlı bir gezegenin dünyaya çarpacak söylentisi çevreye hemen yayılır.

Bu görkemli düğün birdenbire bir cenaze törenine dönüşür.

Kendine dönük, melankolik Justine’e kocası Michael ulaşamaz, onunla iletişim kuramaz, ebeveynleri ondan uzaklaşmışlardır, kayınbiraderi John mutluluğun parayla satın  alınacağını düşünmektedir, Claire’se kızkardeşi Justine’le iletişim kurmaya çalışır. Claire Justine’e göre daha normaldir, anne olup yaşamını tamamlamıştır.

Bir kül yağmuru güneşin önünü keser, gökten kuşlar düşmeye başlar. Erkekler hayaletler gibi ansızın ortadan yokolup kıyametle yüzleşmeleri için kadınları yalnız bırakırlar.

Melankolia gezegeni Dünya’ya gitgide yaklaşmaktadır, kaos başlar, hiç kimse kötülüğün pençesinden kurtulamayacaktır.

Kirsten Dunst’a Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü getiren psikolojik dramın Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, görsel efektler, filmin görsel stili, dogma tarzı çekim, özel efektlerin yapımı yer alıyor.


Melancholia (Melankoli)

Yönetmen: Lars Von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgard, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, John Hurt, Stellan Skarsgard/ 2011, 136 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler