Düşlerinin peşinde

Fransız sinemasının divası Isabelle Huppert, sosyal komedi Copacabana'da orta sınıfın ahlak değerleriyle dalga geçiyor.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 19:48
Abone Ol google-news

Kendisine Babou denilmesini isteyen Elizabeth Delmotte kayıgısız, işsiz, parasız, sorumluluk sahibi olmayan, ellilerinde sıradışı bir kadındır. Renkli, uçuk kaçık, çılgın Babou tutucu kızı Esmeralda ile pek anlaşamıyordur.

Annesinden utanan Esmeralda onun çılgın tavırlarına dayanamaz.

Çocukken annesi çok yolculuk yaptığı için Esmeralda eğitimini iyi bir şekilde tamamlayamamıştır, artık normal, yerleşik bir düzen kurmak, evlenmek istiyordur.

Erkek arkadaşıyla evlenmeye karar veren Esmeralda annesinin onu utandırmasını istemediği için onu düğününe davet etmez.

Kızının bu tutumuna çok içerleyen Babou yaşamında bazı değişiklikler yapmaya karar verir. Esmeralda’ya güzel bir düğün hediyesi yapmak için devre mülk satış işine başlar.

Ölü sezonda Ostende, gri denizi, kapalı havası, soluk güneşiyle gitmek için hep düşünü kurduğu Copacabana’ya hiç benzemez.

Babou kendisini bile şaşırtacak biçemde örnek işçi seçilir ama bir kez daha kendi başarısına gölge düşürmeyi becerir.

Bildik anne-kız ilişkisini tersine çeviren, insanları sınıflandırmanın yanlış olduğunu savunan  eğlenceli, duygu yüklü komedide Isabelle Huppert öz kızı Lolita Chammah’la birlikte oynuyor, her türlü rolün altından başarıyla kalktığını kanıtlıyor.

Copacabana (Düğün Hediyesi)

Yönetmen: Marc Fitoussi

Oyuncular: Isabelle Huppert, Aure Atika, Lolita Chammah, Jurgen Delnaet, Chantal Banlier, Magali Woch, Nelly Antignac/ 2010, 107 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler