Düzeltme

Düzeltme

Yayınlanma: 05.09.2015 - 05:37
Abone Ol google-news

Ali Kurumahmut 01.01.1965 tarihinde Trabzon ilinin Of İlçesinde doğmuş olup, yaklaşık 1500 haneli bir aile mensubudur. İlkokul eğitimini Sugeldi Köyü ilkokulunda, ortaokul eğitimini işe İstanbul Fatih Alparslan Ortaokulu’nda almıştır.

Lise 1. ve 2. sınıfı İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde, 3. sınıfı ise Özel Gökşen Akşam Lisesinde tamamlayan Ali Kurumahmut, Breyer Eyalet Üniversitesinin “İşletme” bölümünden mezun olmuştur.

Ali Kurumahmut; 1984 - 1997 yılları arasında özel bir şirkette çalışmış olup 1997 yılında Kiptaş AŞ’de “tapu ruhsat şefi” olarak görev yapmıştır. 2011 yılında %51’i özel, %49’u ise Toplu Konut idaresi iştiraki Emlak Plan Pazarlama ortaklığında kurulmuş olan Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ’de “genel müdür yardımcısı” olarak görev yapan Ali Kurumahmut, 2013 tarihinden itibaren bu yana ise aynı şirkette “genel müdür” olarak görev yapmaktadır. Yazınızda yer verildiği gibi Ali Kurumahmut T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde değil %51’i özel %49’u ise Toplu Konut İdaresi İştiraki Emlak Plan Pazarlama ortaklığında kurulmuş olan Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’de yaklaşık olarak 5 yıldan bu yana görev almaktadır.

10.07.2015 tarihli haberde Ali Kurumahmut’un hali hazırdaki malvarlığının; Kiptaş Metrokent de kendisine ait 196 metrekare ev, Fatih Dervişali Mahallesinde 246 metrekare bina, Fatih Nevbahar Mahallesinde 273 metrekare bina, Silivri Ortaköyde 1012 metrekare arsa (Fatma Varank’tan alınmış.) ve Silivri Ortaköyde 1012 metrekare arsa (Mustafa Çakmak’tan alınmış.) olduğu ve harç matrahlarının düşük gösterildiği iddia edilmiştir. Ayrıca; Toki Ayazma Konutlarında kızı Sena Kurumahmut’a ait 2+1 daire, Toki Ayazma Konutlarında yeğeni Merve Kurumahmut’a ait 4+1 daire, Toki Ankara Keçiören Teras Evlerinde yeğeni Yusuf Kurumahmut’a ait 3+1 daire bulunduğundan bahsedilmiştir.

Ali Kurumahmut; her vatandaş gibi mülk edinme özgürlüğüne sahip olmakla birlikte mesleği gereği gayrimenkul piyasası ile ilgilenen bir iş adamının otuz yıl içerisinde birtakım gayrimenkuller alıp satmış olması olağan olmakla birlikte bahsi geçen gayrimenkullerden bir kısmı mülkiyette bulunduğu süre içerisinde aile konutu ve ikametgâh adresi olarak kullanılmıştır. Yazınızda bahsi geçen gayrimenkullerden sadece İstanbul Başakşehir Metrokent sitesinde yer alan ve halihazırda ikamet adresi ve aile konutu olan daire Ali Kurumahmut adına kayıtlıdır.

Yazınızda bahsi geçen halihazırda Ali Kurumahmut’un maliki bulunmadığı Fatih Dervişali Mahallesi’nde yer alan gayrimenkul, 246 metrekare alana sahip bir bina değil beş katlı bir apartmanın çekme katında yer alan 60 metrekare bir bağımsız bölümdür.

Yine yazınızda bahsi geçen hali hazırda Ali Kurumahmut’un maliki bulunmadığı Fatih Nevbahar Mahallesi’nde yer alan gayrimenkul 273 metrekare alana sahip bir bina değil altı katlı bir apartmanın zemin katında yer alan 110 metrekare bir bağımsız bölümdür.

Ayazma Toki Konutları, 412 konutun yer aldığı bir Emlak Konut Projesi olup, kura yoluyla satışı yapılmaktadır. 6498 kişinin satın almak için başvuru yaptığı bu konutların satışı Kadıköy 9. Noterliği huzurunda 07.02.2015 tarihinde çekilen kura ile gerçekleştirilmiş olmakla birlikte bu sürece bir müdahalede bulunulması mümkün değildir.

Habercilik ahlakıyla bağdaşmayan, doğruluğu araştırılmadan verilen haberle, yılların emek ve çalışmasıyla elde ettiğim haklı saygınlığım zedelenmeye çalışılmış, haklarım haleldar edilerek, kamuoyunun şahsıma karşı nefret ve düşmanlık beslenmesi kastına matuf iddialar habere dönüştürülmüş, Anayasal koruma altındaki haklarıma saldırı, yayın yoluyla işlenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile bildirilir.

Ali Kurumahmut


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler