Ege'de mülteci teknesi battı: 3'ü çocuk 7 ölü

Ege Denizi'nde çıkılan umut yolculuğunda, İstanköy Adası'na (Kos) 1 mil kala batan polyester sürat teknesindeki 15 Suriyeli mülteciden 3'ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 27.01.2016 - 12:13
Abone Ol google-news

Ege Denizi İstanköy Adası'na (Kos) 1 mil kala, uluslararası sularda alabora olup ters dönen polyester teknenin arkadan motorlu sandal olduğu belirtildi. Kayıp beş kişi için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında, yetişkin bir erkeğe ait ceset bulundu. Böylelikle ölenlerin sayısı 8'e ulaştı. Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bulunan ceset, Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ölen kişinin yakınlarınca kimliği belirlenen  Suriyeli 25 yaşındaki Yanid Furari olduğu öğrenildi.

EŞİNİ VE 2 ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile bölgede arama kurtarma faliyeti yürüten Türk Sahil Güvenlik ekipleri, donmak üzere olan Suriyeli 27 yaşındaki Nyrh Kasy, denizden kurtardı. Kasy'in daha önce Türkiye'deki bir hastanede tedavi görürken iki çocuğuyla birlikte kaçarak kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Faciayla son bulan umut yolculuğunda ise Kasy'in iki çocuğuyla eşini suda kaybettiği, akıbetleri hakkında bilgisinin olmadığı öğrenildi.

ZORLA TEKNEYE BİNDİRİLMİŞLER

Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Kasy'in sözlü ifadesinde, kişi başı iki bin dolar vererek organizatörlerin motoryat ile İstanköy Adası'na götürmeleri konusunda anlaştıkları öğrenildi. Kasy'in ifadesinde, "Gece 01.00 sıralarında buluşma yerine getirdiklerinde bizi motoryata bindireceklerini ve güvenli bir yolculuk yapacağımızı söylemişlerdi. Küçücük tekneyi görünce şoke olduk. Zorla tekneye bindirdiler, teknenin motoru çok küçük ve güçsüzdü. Motoru çalıştırıp içimizden birine 'bunu böyle tutun dümdüz gidin karşısı Kos' dediler. Sahilden açılıp 15 dakika geçtikten sonra motor bozuldu dalga ve fırtına çıktı. Teknede panik yaşanınca alabora olup denize düştük. Yaklaşık iki saat suda kaldığımızı hatırlıyorum. Sonra askerler beni kurtardı. Çocuklarımı bulamadım, kocamı bulamadım onlara ne olduğunu bilmiyorum, bizi bile bile ölüme gönderdiler" dediği belirtildi.

KAYIP SAYISI 3'E DÜŞTÜ

Ters dönen sandal ise Türk Sahil Güvenlik ekiplerince Turgutreis Limanı'na getirildi. Bodrum Deniz Kurtarma ekibine bağlı dalgıçlar da bölgede arama yaptı. Kayıp beş kişiden birinin sağ diğerinin ölü bulunması üzerine halen ulaşılamayan üç kişi için bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler