Eğitim-Sen ve İHD'ye baskın: 17 gözaltı

Şanlıurfa, Suruç ilçesi ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlarda ''Yasa dışı eylemlere katıldıkları, terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' iddiasıyla aralarında İHD ve Eğitim-Sen Şube başkanlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.09.2011 - 13:20
Abone Ol google-news

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, terör örgütü PKK'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde oy kullanmak isteyen yurttaşları etkileyip, yönlendirmek istediği iddia edilen İ.H.D'nin, saymanlığını yaptığı ''Kürdi-Der''de yapılan aramada, 3 video kaseti bulundu.

Suruç ilçesinde bir süre önce kurulan ''Demokratik Çözüm Çadırı''nda kaydedildiği belirlenen görüntüleri inceleyen ekipler, ''Yasa dışı eyleme katılıp, terör örgütünün propagandasını yaptığı'' iddia edilen şahıslara yönelik, Şanlıurfa ile Suruç ilçesi ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucu, aralarında İHD ve Eğitim-Sen Şube başkanlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca söz konusu kişilerin üyesi olduğu Eğitim-Sen ve İHD Şanlıurfa şubelerinde arama yapan polis ekipleri, bazı bilgisayarlar, CD ve harddisklere el koydu.

 

Gözaltıları protesto ettiler

Öte yandan aramaların tamamlanmasının ardından Eğitim-Sen'in Atatürk Bulvarı'ndaki binası önünde toplanan bazı sendikaların üyeleri, yapılan gözaltıları protesto etti.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler ile polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Sendika üyeleri polisin uyarısının ardından dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler