Ekonomik güven endeksinde yine düşüş

Koronavirüs (Covid-19) salgının yarattığı endişelerle Nisan 2020'de dip yapan ve sonrasında dalgalı bir seyir izleyen ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1.3 azalış gösterdi.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 15:06
Ekonomik güven endeksinde yine düşüş
Abone Ol google-news

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, endeks Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.3 azalarak 92.6 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

MART AYINDAN BU YANA GERİLİYOR

Ekonomik güven endeksi koronavirüs endişeleriyle Nisan 2020'de sert düşüşlerle 58.4 değerini almış ve endeks tarihinin en düşük seviyesine gerilemişti. Endeks Nisan'dan Kasım ayına kadar yükselişe geçti daha sonra ise dalgalı bir seyir izledi. Endeks 98.9 değerini aldığı 2021 Mart ayından bu yana geriliyor.

KÖTÜMSERLİĞİ GÖSTERİYOR

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

TÜİK bu endeksin ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağlaması nedeniyle öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler