El Fetih-Hamas anlaşması: Gazzeliler sevinçli

Gazzeliler, El Fetih ile Hamas arasında anlaşmayı sevinçle karşıladı.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 13:32
Abone Ol google-news

Batı Şeria'yı yöneten El Fetih ile Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'ın anlaşmanın gelecek hafta Mısır'da imzalanacağı yolundaki açıklaması, iki grup arasında görüşme yapıldığından bile habersiz olan sokaktaki Filistinliler için sürpriz oldu. Filistinli vatandaşlar, bu uzlaşmanın herhangi bir engel çıkarılmadan bir sonuca bağlanması umudunu dile getiriyor. Gazzeliler, sevinçlerini gizleyemezken, Filistinliler arasında birliğe vurgu yaptılar.

Siyasi gözlemci Muhmar Ebu Saadet, tarafların samimi niyeti varsa bu uzlaşmanın başarılı olacağını, başta güvenlik konusu olmak üzere birçok konunun ele alınması gerektiğini söyledi. İsrail'in Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimini Hamas ile uzlaşma arayışı nedeniyle eleştirmesini değerlendiren milletvekili Faysal Ebu Şehla da, "İsrail bizi korkutamaz, Filistinliler arasındaki bölünme son bulmalıdır. İsrail ve Amerika'ya bu anlaşmayı bozma fırsatı vermemeliyiz" dedi. Şehla, hiç kimsenin Filistinlileri ayırmasına izin vermemeleri ve Arapların bu anlaşmayı desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan ise anlaşmanın gelecek hafta tarafların liderlerinin katılımıyla imzalanacağını, bunun "süreci raydan çıkarmaya çalışan İsrail'e pratik bir cevap" olacağını ifade etti. Rıdvan, Arap ülkelerinde ayaklananların Filistin mücadelesine desteği ve kendilerinin de bir an önce bölünmeye son verme iradeleri dikkate alındığında, bugünün koşullarının geçmişten farklılaştığını belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler