''El Kaide üyeliği'' davasında tahliye!

Ankara'da terör örgütü El Kaide'ye üye olduğu iddia edilen 16 kişinin yargılandığı davada, tutuklu son sanığın da tahliyesine karar verildi.

Yayınlanma: 07.02.2013 - 15:53
Abone Ol google-news

Sincan'da bir evde bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunması üzerine 16 kişi hakkında, ''terör örgütü El Kaide'ye üye oldukları'' iddiasıyla açılan davanın tutuklu son sanığının da tahliyesine karar verildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cabir Işık, tutuksuz sanık Samet Öztürk ve iki sanık avukatı katıldı.

Duruşmada, dosyaya giren belgelerin okunmasının ardından söz alan tutuklu sanık Işık, beraatına karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, ''Naci Sert'' ismiyle Sincan'da ''hücre evi'' olarak kullanıldığı ileri sürülen kişinin yargılama açısından önem taşıdığını belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden ''Naci Sert''e ilişkin soruşturmanın aşamasının sorulmasını istedi. Savcı Tuğtekin, sanık Işık'ın tutukluluğunun devamını talep etti.
Işık'ın avukatı Hüseyin Yılmaz ise ''müvekkilinin misafir kaldığı evde bulunan ve patlayıcı madde yapımında kullanılacağı iddia edilen maddelerle ilişkilendirildiğini'' belirterek, ''Ancak bu maddelerle müvekkilimin irtibatı sağlanmamıştır. Üzerinde parmak izi tespit edilmemiştir. Müvekkilim 575 gündür tutuklu ve bu nedenle mağdur. İşinde, gücünde, hiçbir örgütle ilgisi olmayan bir esnaf. Suç vasfının lehe değişme ihtimali varır. Tahliyesini talep ediyorum'' dedi.

Sanık Işık da tahliye talebinde bulundu

Mahkeme heyeti, tahliyesine karar verdiği Işık'ın yurt dışına çıkışını yasakladı ve haftada bir gün karakola imza vermesi yönünde adli kontrol şartı getirdi.

Mahkeme, ''Naci Sert'' hakkındaki soruşturmanın da Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden sorulmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

iddianame

İddianamede, sanıkların terör örgütü El Kaide'ye üye oldukları öne sürülerek, 17'şer yıldan 40 yıl 4'er aya kadar hapisleri isteniyor.

Sanık Işık'ın ''hücre evi'' olarak kullandığı öne sürülen Sincan'daki evde, Ankara'daki ABD ve Pakistan büyükelçilikleriyle Fransız Kilisesi, Uluslararası Protestan Kilisesi ve TBMM'ye ait fotoğraflar, uydu görüntüleriyle dokümanların bulunduğu kaydedilen iddianamede, iki tam otomatik silah ve bunlara ait çok sayıda fişek, bomba ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler ile patlayıcı düzeneklerinin hazırlanmasına ilişkin dokümanların da evde ele geçirildiği ifade ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler