Emeklilerden 'promosyon' protestosu

Tüm-Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyesi bir grup, emeklilere bankalar tarafından ''maaş promosyonunun'' verilmemesini protesto etti.

Yayınlanma: 30.11.2010 - 13:15
Abone Ol google-news

Ellerinde, ''Haklarımız için 11 Aralıkta Ankara'dayız'' dövizleri ile Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği önünde toplanan emekliler, kendilerine promosyon ödenmesi talebinde bulundu. Grup adına açıklama yapan Ankara 4 nolu Mamak Şube Sekreteri Adem Çetin, emeklilere ''maaş promosyonu'' verilmesi konusunun uzun süredir tartışıldığını, ancak bu konuda gelişme olmadığını söyledi.

Bankaların rekabet dolayısıyla özel ve resmi kurum çalışanlarına promosyon ödediğini anımsatan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kamu çalışanlarının maaşlarını ödemeyi almak için birbiriyle yarışan ve cazip promosyonlarla ödemeyi alan bankalar, sıra 9,5 milyon emekliye gelince çok sevdikleri serbest piyasaya sırtlarını dönmektedirler. Halbuki büyük bir kitle olan emeklilerin maaşlarının karşılığı olan milyarlarca lira para her ay maaş ödemelerinden önce bankaların kasalarına aktarılmaktadır. Dolayısıyla bankaların emeklilere gelince böyle haksız bir tutum içerisinde olmaları kabul edilemez.''

Çetin, ''Sosyal Güvenlik Kurumuna sesleniyoruz; Madem ki bankalar promosyon vermiyorlar, bundan sonra maaşlarımızı bankalara yatırmayın'' çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından emekliler, ''Promosyon vermeyen bankalara emekli maaşlarının yatırılmaması'' talebini içeren dilekçeleri Sosyal Güvenlik Kurumuna teslim ettiler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler