Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesinin 2.000 TL olması teklifi, AKP oylarıyla reddedildi

CHP'nin, emeklilerin kurban bayramı ikramiyelerinin 2 bin TL olması için verdiği önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Yayınlanma: 13.07.2021 - 23:30
Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesinin 2.000 TL olması teklifi, AKP oylarıyla reddedildi
Abone Ol google-news

CHP'nin emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesi için TBMM'ye sunduğu teklif, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, korona virüsü salgını ve enflasyon nedeniyle 1100 lira olan emekli ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesi için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na teklif verdi.

ÖZKAN: AKP REDDETTİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP milletvekillerinin; emeklilerin Kurban Bayramı'nda alacağı 1.100 TL ikramiyenin 2.000 TL'ye çıkarılması yönündeki önergesinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP tarafından reddedildiğini duyurdu.

Özkan, kişisel Twitter hesabında "Emeklilerin kurban ikramiyeleri 2 bin TL olsun dedik, AKP reddetti" paylaşımında bulundu.

ÖZTUNÇ: EMEKLİYE ÇOK GÖRDÜLER

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Kurbanlıklar 2000 TL’den başlıyor. Bari bu bayramda emekliye 2000 TL ikramiye verin, emekli kurban kesebilsin, ailesiyle rahat bir bayram geçirsin diye önerge verdik. AKP ile MHP reddetti. Onu da emekliye çok gördüler” dedi.

ÖZTRAK: ENFLASYON FARKINI İÇ ETTİLER

“Emeklinin ikramiyesinde enflasyon farkını iç ettiler” diyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da “1000TL’ye yapa yapa 100TL’lik güncelleme yaptılar. Kurbanlıklar 2000 TL’den başlıyor. Bari bu bayramda emekliye 2000 TL ikramiye verin, emekli kurban kesebilsin, ailesiyle rahat bir bayram geçirsin dedik. Onu da çok gördüler” paylaşımını yaptı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler