'En az 939 sivili yanlışlıkla öldürdük'

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye ve Irak'ta 2014'ten bu yana düzenlenen saldırılarda en az 939 sivilin yanlışlıkla öldürüldüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 28.06.2018 - 14:58
'En az 939 sivili yanlışlıkla öldürdük'
Abone Ol google-news

Koalisyon tarafından yayınlanan rapora göre ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçleri, Ağustos 2014'ten Haziran 2018'e dek 29596 saldırı düzenledi.

Raporda, Suriye ve Irak'ta 2014'ten bu yana düzenlenen saldırılarda en az 939 sivilin yanlışlıkla öldürüldüğü açıklandı.

Raporda, "Bugün itibariyle elde edilen bilgiler dahilinde Birleşik Ortak Görev Gücü'nün (CJTF-OIR) değerlendirmelerine göre Doğal Kararlılık Harekâtı'nın başladığı günden bu yana koalisyonun saldırıları sonucunda en az 939 sivil yanlışlıkla öldürüldü" ifadelerine yer verildi.

Koalisyonun yayınladığı bir önceki raporda sivil kayıpların sayısının 892 olduğu belirtilmişti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'deki saldırıları neticesinde ortaya çıkan sivil kayıplar, uzun süredir tartışma konusu. Suriyeli kaynaklar, koalisyonun saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin çok daha yüksek olduğunu savunuyor. (Kaynak: Sputnik)

Rusya ve Suriye, Suriye'deki varlığı yasal olmayan ABD'nin operasyonlarının bölgeye istikrar getirmekten uzak olduğunu vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon