ENKA Buluşmaları Tekand'ın oyunuyla başlıyor

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları; 6 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:30’da ünlü oyuncu yönetmen Şahika Teknad’ın yazıp yönettiği “10 Adımda Unutmak (Anti Prometheus)” ile başlıyor.

Yayınlanma: 30.01.2012 - 14:12
Abone Ol google-news

Şahika Tekand oyunda, dünyada yaşananlara kayıtsız kalarak, “umut”u sadece sistemin gerektirdiği şekliyle görmeye çalışan çağdaş insanın tragedyasını; ışık, ses, dekor gibi temel sahne elemanları ve oyuncular arasında gerçekleşen zorlu bir mücadele ile ifade ediyor. Oyunun ana eksenini oluşturan bu mücadelede; oyuncular zorlu oyun koşullarına maruz kalıyor, oyun alanı olan sahne zorunlu koşullar oluşturuyor ve hem sahne hem de seyir yeri için “gerçek” bir paylaşım ve performans süreci yaratılıyor.
 
Yönetmenliği, yazarlığı ve ışık tasarımcılığı Şahika Tekand’a ait olan “10 Adımda Unutmak (Anti Prometheus)” oyunu, Studio Oyuncuları tarafından sahneleniyor. Ayşe Draz, Nagihan Gürkan, Verda Habif, Selen Kartay, Nilgün Kurtar’ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunun sahne ve kostüm tasarımı ise Esat Tekand’a ait. Jaki Baruh, Cem Bender, Şerif Erol, Selen Kartay, Tolga Korkut, Ahmet Sarıcan’ın rol aldığı oyunda, Nagihan Gürkan, Selen Kartay ve Özgür Özcan ayrıca ışık ve komut masası oyuncuları olarak rol alıyorlar.
 

ENKA’ya ulaşım
 
ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’na seyirciler, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli. (www.enkasanat.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler