Erdoğan'ın eski metin yazarı ifadeye çağrıldı: "15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa?"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, "Pelikan Örgütü" ifadesi nedeniyle şikayet üzerine ifade verdiğini açıkladı. Ünal, "İnsan bazen '15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa' diye sormadan edemiyor" dedi.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 13:26
Erdoğan'ın eski metin yazarı ifadeye çağrıldı:
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal, AKP içerisinde olduğu iddia edilen 'Pelikan' isimli ekibe yönelik ifadeleri nedeniyle ifade verdiğini duyurdu.

Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Suheyb Öğüt'ün şikayet üzerine ifade verdiğini belirten Ünal, Twitter hesabından kendisiyle ilgili verilen şikayet dilekçesinde, kendisine yönelik yapılan suçlamayı da paylaştı. 

Buna göre Öğüt, Ünal hakkındaki şikayetinde "Şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisind eolup olmadığının araştırtılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir. Dolayısıyla TCK 22. Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereğince "Örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandasını yapmak suçundan da cezalandırılması gerekmektedir" dedi.

Ünal, şikayetteki bu ifadeleri paylaşırken  "En ağırıma giden de FETÖ ithamı oldu. Ben FETÖ’ye karşı en ön safta savaşırken bunlar sülalecek FETÖ övüyordu. İnsan bazen “15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa”diye sormadan edemiyor" diye yazdı.

Aydın Ünal, ismi ilk olarak Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifa etmesiyle duyulan ve "Pelikancılar" olarak bilinen grup için Twitter üzerinden "Pelikan örgütü en az FETÖ kadar tehlikeli bir örgüttür" demiş ve tasfiye çağrısı yapmıştı.

'Pelikan' ismiyle anılan Bosphorus Global - Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi, İstanbul Boğazı'nda, Üsküdar'daki bir yalıdan yönetiliyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında yalıyı ziyaret etmiş, ziyaret yaklaşık 1.5 saat sürmüştü. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler