Erdoğan'ın 'sansürlü' gazetecileri haklarını arıyor

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanlığı, Başbakanlık Basın Merkezi'nin bazı gazetecilerin akreditasyonunu yenilememesine ilişkin, gazeteci Sultan Özer adına yürütmeyi durdurma istemiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 12:02
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Turgut Dedeoğlu, gazeteci Sultan Özer ve TGS üyeleriyle Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, akreditasyon iptalinin, ''sadece gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoymadığını, aynı zamanda halkın bilgilenme hakkını da yok saydığını'' söyledi.

Başbakanlığın "kurallara uymadı'' diye akreditasyonları iptal ettiğini savunan Dedeoğlu, hukuk devletinde herkesin karşısındakine tahammül etmesi ve gazeteciler ile gazetecilerden ağzı yananların haklarını yargı yoluyla aramaları gerektiğini kaydetti.

Dedeoğlu, ''Siyasiler de asker-sivil bürokrasi de medyanın halk adına bekçilik yaptığını unutmamalı. Yalan yanlış, abartılı habercilik anlayışına verilecek en etkili cevap, bu tür haberleri yapanları tehditle, baskıyla, sansürleyerek, boykot çağrıları yaparak, akreditasyon uygulayarak sindirip, yok etmek değildir'' dedi.

Basın özgürlüğünden taviz vermeyeceklerini ifade eden Dedeoğlu, ''Bugün, hukuk devletine olan güvenimiz sonucu, Başbakanlık Basın Merkezi'nin yanlış uygulamasını gazeteci Sultan Özer adına İdare Mahkemesine taşıyoruz'' diye konuştu.

Turgut Dedeoğlu, mahkemeden çıkacak kararın, basın özgürlüğünün önündeki engellerin aşılmasında basına uygulanan sansürün ortadan kalkmasına yardımcı olacağına ve her kurumun "kendi gazetecisini yaratma'' çabasına set çekeceğine inandıklarını söyledi.

Gazeteci Sultan Özer de ''hak gaspıyla karşı karşıya kaldığını'' ifade etti. Kendisinin de bulunduğu 7 gazetecenin akreditasyonunun Başbakanlık tarafından yenilenmediğini anlatan Özer, bu durumun, çok keyfi ve sansür biçiminde bir engellenme olduğunu savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon