"Ergenekon somut bulgular çerçevesinde ortaya çıkmıştır"

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Ergenekon soruşturması süreci çok ciddi somut bulgular çerçevesinde ortaya çıkmış ve yürütülmektedir'' iddiasında bulundu. Canikli'nin yaptığı konuşmanın ardından AKP Giresun belediye başkan adayları da tanıtıldı.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 15:31
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İl Özel İdare Kültür Sitesi Toplantı Salonu'nda AKP'nin Giresun merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 29 Mart'taki yerel seçimin her yönüyle çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de yargının gözetiminde Ergenekon olarak adlandırılan bir operasyon ve çalışma olduğunu ifade eden Canikli, ''Bu operasyon bağımsız yargının yönetimi ve talimatında yürütülen bir çalışmadır. Bu çalışma tesadüfen ortaya çıkmadı, birilerinin talebi doğrultusunda gündeme gelmedi. Bu operasyona çok ciddi bir silah stoku ortaya çıkarılmasıyla başlandı'' diye konuştu.

Bunun içinde bir de Danıştaya yönelik saldırı olduğunu belirten Canikli, ''Danıştay saldırısı esasında en azından şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler çerçevesinde söylüyoruz ki bunun kamuoyuna aktarıldığı şekilde cereyan etmediği, baş örtüsünü protesto etmek amacıyla yapılan bir saldırı olmadığıdır. Şu anda soruşturması yürütülen çevreler tarafından organize edilen toplumun Türk milletinin düzenini, nizamını bozmasını hedefleyen provokasyon amaçlı bir eylem olduğu yoğun birtakım bulgular ortaya çıkmıştır'' iddiasında bulundu.

Ergenekon soruşturması sürecinin çok ciddi içerikli somut bulgular çerçevesinde ortaya çıktığını ve yürütüldüğünü kaydeden Canikli, şunları söyledi:
''Bunları nasıl görmezden gelebilirsiniz? Onlarca silahı, binlerce mermiyi ve yüzlerce faili meçhul cinayeti nasıl görmezden gelirsiniz? Bunları görmezden gelerek böyle bir çalışmayı nasıl hafife alırsınız? Ya da siz bu örgütün avukatlığına soyunduğunuz da bu çetelerin avukatlığına soyunduğunuzu hiç düşünmediniz mi? Bunlar bağımsız yargı kararıdır. Çok daha hukuki anlamda söylüyorum, kesin ve net bir şekilde ortaya çıktığında, siz bu avukatlığı nasıl ilan edeceksiniz. Bu avukatlığın altından nasıl kalkacaksınız?''

 

Belediye başkan adayları

Konuşmaların ardından, Giresun'da Hurşit Yüksel, Eynesil'de Coşkun Somuncuoğlu, Görele'de Ertuğrul Melikoğlu, Tirebolu'da Yaşar Dikmen, Espiye'de Erol Karadere, Keşap'ta Mehmet Emür, Doğankent'te Nazmiye Kabadayı, Alucra'da Osman Söylemez, Çamoluk'ta Mürsel Bakırhan, Güce'de Mustafa Ustaoğlu, Çanakçı'da Fevzi Türker, Yağlıdere'de Abdurrahman Kırhasanoğlu, Piraziz'de Hasan Şenel, Bulancak'ta Kadir Aydın, Derdeli'de Zeki Şanlikoğlu, Şebihkarahisar'da Şahin Yılancı AKP'nin belediye başkan adayları olarak partililere tanıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler