Erkek hastaya kadın raporu

Nuket Keskin: Kanser hastasıyım ve 6 ayda bir bu kontrolleri yaptırmak zorundayım. Tedavim bu rapora göre düzenleniyor. Üst üste tomografi çektirmem sağlığım açısından zararlı. Bu mu Sağlıkta Dönüşüm?

Yayınlanma: 08.02.2013 - 12:16
Abone Ol google-news

Mide kanseri hastası olan ve tomografi çektiren Nuket Keskin (63) adlı erkek hastaya, başka bir kadın hastaya ait olduğu tahmin edilen bir rapor verildi. Erkek hastaya raporun cinsiyet bölümünde “kadın” ibaresi ile sonuç bölümündeki “Rahim ve her iki yumurtalıkta yerleşim ve patoloji saptanmadı” ibarelerinin yazılı olması dikkat çekti. Milli Eğitim’den emekli Nuket Keskin, uzun uğraşlar sonucu tomografi sırası aldığını ve çekim yaptırdığını belirterek “Bu kez de raporda yanlışlık yapıldı. Kanser hastasıyım, uzun süre kemotarepi gördüm, bu nedenle üst üste tomografi çektiremem. İkinci tomografim en az 6 ay sonra yapılabilir. Peki şimdi ne yapacağım. Bu mu Sağlıkta Dönüşüm?” diye sordu. Keskin, sorumlular hakkında dava açacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 5 yıl önce mide kanseri teşhisi konulan ve midesinin yüzde 40’ı alınan Nuket Keskin, 4 gün önce Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çekilen tomografi sonucuyla büyük bir şok yaşadı. Yaşadıklarını gazetemize anlatan Keskin, hastalığı ile ilgili 6 ayda bir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giderek kontrollerinin yapıldığını anımsatarak “Tomografi yaptırmam gerekiyordu. Cerrahpaşa’dan gün almaya çalıştım. 4,5 ay sonrasına gün verdiler. Bunun üzerine İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Uzun uğraşlar sonucu 10 gün sonrasına gün aldım ve 25 Ocak tarihinde üst abdomen (karın) tomografisini çektirdim” dedi. 10 gün sonra raporu almaya gittiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Keskin “Sonucumu doktoruma götürdüm. Doktorum raporu okurken gülümsedi. ‘Neden gülüyorsunuz’ dedim. Rapora baktığımda rahim ve yumurtalık ibarelerini gördüm. Bir erkekte kadın rahimi olmaz ki. Bu rapor yanlış. Acaba benim raporu bir başkasına mı verdiler? Doğru dürüst çekim yapıldıysa erkekte rahimi nasıl tespit etmişler?” diye yakındı. AKP hükümetini eleştiren Keskin, kanser hastalarının en çok morele ihtiyacının olduğunu, ancak tedavi sırasında yaşananlarla morellerinin daha da bozulduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:

“Bir çekim yaptırmamız gerektiğinde aylarca bekliyoruz. Sağlık Bakanı, kanser hastalarına öncelik taşıdıklarını söylüyor. 4,5 ay mı öncelik? Sonucunu alıyoruz, bu kez bu yanlışlıklarla moreliniz çöküyor. Yapılan tomografi kolay değil. İlaçlı bir çekim, 1,5 litre ilaçlı su içiyorsun, damardan ilaç veriyorlar, radyasyona maruz kalıyorsan. Zaten vücut kanser tedavisi sırasında çok sayıda ilaca maruz kaldı. 94 kilodan 54 kiloya düştüm. Bu rapora göre ilaç tedavim devam edecekti ama rapor yanlış olduğu için ne yapacağımı bilmiyorum. ikinci kez tomografi çekilmesi için 6 ay bekleyeceğim. Zaten devlet ikinci kez çekimin ödemesini hemen yapmıyor. Raporda adım, kimlik numaram herşey yazıyor. Buna karşın nasıl böyle bir sonuç gelebilir, anlamış değilim. Rapor belki kadın bir hasta ile karıştırıldı, benim raporum da başkasına verildi. Sayın Başbakanımız ve Sağlık Bakanımıza sesleniyorum ‘Sağlıkta reform yaptık’ diyorlar. Böyle mi reform yapıyorlar? Raporu yazan doktora, hastane yetkililerini aradım, ancak ulaşamadım. Sağlık Bakanlığı 184 hattını aradım, şikayetimi ilettim. Bizim gibi hayati önem taşıyan hastalarda en ufak hata hayatımıza mal olabilir. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler