Eroğlu Ada'ya döndü: Görüş alışverişi yararlı oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ay sonunda New York'ta yapılacak üçlü Kıbrıs zirvesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunu ve bunun yararlı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 18:25
Abone Ol google-news

Onsekiz Mart Üniversitesinden ''Onursal doktora'' unvanını almak ve konferans vermek üzere Çanakkale'ye giden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, daha sonra geçtiği Ankara'daki temaslarını tamamlayarak akşam saatlerinde KKTC'ye döndü.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Ankara'da daha önce ameliyat olduğu hastanede ayrıntılı bir sağlık kontrolünden geçtiğini, kalp yönünden herhangi bir sıkıntının bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.

Eroğlu, bugün birlikte öğle yemeği yemeleri planlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gribal enfeksiyon nedeniyle İstanbul'dan ayrılamaması nedeniyle telefonla konuştuğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Konutu'nda görüştüklerini ifade eden Eroğlu, Gül ile telefonda, Erdoğan ile yüz yüze yaptıkları görüşmelerde, Kıbrıs müzakereleri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Derviş Eroğlu, New York'taki üçlü Kıbrıs zirvesi arifesinde Gül ve Erdoğan ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının yararlı olduğunu söyledi.

Ban'la telefon görüşmesi

Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da dün akşam kendisini telefonla arayarak 30-31 Ekim tarihlerinde New York yakınlarında yapılacak üçlü zirvenin şekliyle ilgili bilgi verdiğini ifade etti.

Eroğlu, Ban'ın ilk gün açılışta hazır bulunacağını, ertesi gün de kapanışa geleceğini belirterek, böylece BM Genel Sekreteri'nin iki yarım gününü zirveye ayırmış olacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler