Eşini öldüren kocaya ''haksız tahrik'' indirimi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mamak'ta, ''hayatında başka birinin olduğunu ve evden gideceğini'' söyleyen eşini öldüren kocaya, ''haksız tahrik altında eşini kasten öldürme'' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Yayınlanma: 12.10.2012 - 08:53
Abone Ol google-news

Mamak'ın Şahintepe Mahallesi'nde oturan Musa Öztürk'ün, 17 Eylül 2012'de eşi Zülfiye Öztürk'ü öldürmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Kenan Çetin'in hazırladığı iddianamede, Zülfiye Öztürk'ün işten geç gelmesi nedeniyle eşi Musa Öztürk ile sık sık tartıştığı belirtildi. Öztürk'ün oğlunun, annesinin balkonda zaman zaman cep telefonuyla konuşması nedeniyle, babasıyla sorun yaşadığına dair ifadelerine yer verilen iddianamede, geçimsizlik nedeniyle evi terk eden Zülfiye Öztürk'ün daha sonra eşiyle barışıp geri döndüğü kaydedildi.

Tartışmaların devam etmesi üzerine çiftin boşanmak için avukata başvurduğu, ancak daha sonra vazgeçtiği anlatılan iddianamede, evlerine dönerlerken Zülfiye Öztürk'ün çantasındaki cep telefonunun düştüğü, bunun üzerine Musa Öztürk'ün eşine ''telefonu ne zaman aldığını'' sorduğu ve tekrar tartışmaya başladıkları ifade edildi.

Tartışmanın evde de devam ettiği belirtilen iddianamede, Musa Öztürk'ün, ''hayatında başka birisi olduğunu ve evden gideceğini'' söyleyen eşi Zülfiye Öztürk'ü, ''Sen benimle oyun mu oynuyorsun?'' diyerek ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü kaydedildi.


''Ağırlaştırılmış müebbet yerine''

Sesler üzerine salona giren oğulun yerde yatan annesine sarılarak, amcasını aradığı anlatılan iddianamede, Musa Öztürk'ün bu sırada eşine birkaç el daha ateş ettiği iddia edildi.

İddianamede, şüpheli Musa Öztürk'ün, ''haksız tahrik altında eşini kasten öldürmek'' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

''Haksız tahrik'' indirimi uygulanmasıydı Öztürk, ''eşi kasten öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacaktı.

İddianamede, Öztürk'ün, ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan da cezalandırılması talep edildi.

Dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler