Eymen'in ölümüne neden olan alkollü sürücüye tahliye

Antalya Korkuteli yolunda meydana gelen trafik kazasında 3 yaşındaki Eymen Yıldırım'ın ölümüne neden olan 2.21 promil alkollü sürücü Turgut Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 11:27
Abone Ol google-news


Eymen Yıldırım'ın yaşamını yitirmesine yol açan kaza, 28 Mart'ta Antalya- Korkuteli Karayolu'nda meydana geldi.  Antalya'dan Korkuteli İlçesi'ne gitmek üzere 2 çocuğuyla birlikte aracıyla yola çıkan Bekir Yıldırım, kontrolsüz kavşaktan karşıya geçmekte olan Turgut Çevik yönetimindeki otomobille çarptı. Kazada, Yıldırım'ın kullandığı otomobilin arka koltuğunda oturan kızı 11 yaşındaki Sahra Yıldırım ile oğlu 3 yaşındaki Eymen Yıldırım başından yaralandı. Ambulansla hastaneye götürülen iki kardeşten Eymen, yaşamını yitirdi.

2.21 promil alkollü çıktı

Yara almadan kurtulan Turgut Ç.'nin 2.21 promil alkollü olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Turgut Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaya ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda Turgut Ç. asli kusurlu bulunurken, Bekir Yıldırım ise tali kusurlu bulundu. Turgut Ç. hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçundan dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasına katılan tutuklu sanık Turgut Ç., avukatı Gökhan Ayanlar aracılığıyla bilirkişi raporuna itiraz etti.

Sarhoş değil iddiası

Müvekkiline alkollü olması nedeniyle aşırı derecede kusur izafe (mal etme) edildiğini savunan avukat Ayanlar, "Müvekkilim alkol aldıktan sonra kazanın meydana geldiği yere kadar yaklaşık 50 kilometrelik bir mesafe kat etmiştir. Müvekkilim, kaza öncesi bütün eylemleri de hatırlamaktadır. Sarhoş birinin bunları hatırlaması mümkün değildir. Raporu kabul etmiyoruz. Sırf alkol nedeniyle bu kazanın meydana geldiği söylenemez. Dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Emniyet kemeri takılı değil, çocuk koltuğu da yok

Yaşamını yitiren Eymen'in emniyet kemerinin takılı olmadığını, araçta çocuk koltuğu da bulunmadığını kaydeden avukat Ayanlar, "Bu hususlar ve eksiklik, kazanın ölümle neticelenmesinde doğrudan etki eden unsurlardır. Bu husus mahalli bilirkişi raporunda da belirtilmiştir. Müvekkilimin ailesi mağdurdur, tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Kavşakta durmadı

Yıldırım ailesinin avukatı Tolgahan Turan ise alkollü sürücünün aracının yolda durmadığını, aniden kontrolsüz kavşaktan yola fırladığını, bu yüzden kazanın meydana geldiğini, can kaybı yaşandığını söyledi. Avukat Turan, sanığın tahliye talebinin reddedilip tutukluluğunun devamını istedi. Her iki tarafın da talebi üzerine mahkeme dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine, sanığın yurtdışı çıkış yasağı kaydıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, 13 Kasım'a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler