Fazla yemek bunama riskini artırıyor
Fazla yemek yemek, yaşlılıkta hafıza kaybı ve bunama riskini iki katına çıkartıyor.
ABD'nin Arizona eyaletindeki Mayo Clinic araştırmacıları, 70 ila 89 yaşlarındaki 1250 kişiyi yeme ve içme alışkanlıklarına göre çeşitli testlerden geçirdi.
Araştırmacılar, katılımcıları günlük kalori alımı 600-1500, 1500-2100 ve 2100-6000 arasında değişen üç gruba ayırdı.
Günlük 2100-6000 kalori alan grupta ileri yaşlarda bunamaya neden olan hafif bilişsel bozukluk görülen kişilerin sayısının ilk iki gruptakilere oranla iki katı olduğu ortaya çıktı.
Araştırmayı yöneten Yonas Geda, düşük kalorili beslenmenin hafıza kaybını azalttığını ve hatta Alzheimer başlangıcını engellediğini açıkladı.
Geda, düşük kalorili ve sağlıklı beslenmenin nörolojik hastalıkların önlenmesinde de önemli bir etken olduğunu belirtti.
Araştırma sonuçları, 21-28 Nisan'da New Orleans'ta yapılacak 64. Amerikan Nöroloji Akademisi Yıllık Toplantısı'nda sunulacak.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği