'Fedakarlık yapmayız'

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek amacıyla "fedakarlıklar" yapmayacaklarını vurgularken "Türkiye ilişkilerimizi normalleştirerek bize bir iyilik yapmıyor" dedi. Nalbaldyan "Ermenistan, soykırımın tanınmasını amaçlayan politikadan hiç bir zaman vazgeçmeyecek" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 18:12
Abone Ol google-news

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, düzenlediği basın toplantısında Ermenistan'ın hükümetler arası bir komisyonun kurulmasını, ancak Türkiye'nin sınırı açması ve ön koşulsuz olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurması halinde kabul edeceğini bildirdi.

Ermeni basınına göre, Nalbandyan, "Türkiye, ilişkileri normalleştirerek Ermenistan'a bir iyilik yapmıyor" ifadesini kullandığı basın toplantısında "Erivan, Ankara ile ilişkileri normalleştirmek için fedakarlıkları yapmayacak" dedi. Nalbandyan şöyle konuştu: "Ermenistan, Ermeni Soykırımı'nın uluslararası toplum tarafından tanınması amaçlayan politikadan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Tarihin kara sayfalarının çevrilmesi gerekir ancak geçmişin dersleri hiçbir zaman unutulmamalı. Ermenistan hiçbir zaman Ermeni Soykırımı gerçeğini sorgulamayacak."
 

'Babacan ile mutabıkım'

Ermenistan Dışişleri Bakanı, mevkidaşı Ali Babacan'ın iki ülkenin barışmaya yakın olduğu yolundaki değerlendirmesi ile mutabık olduğunu da söyledi. Ancak Nalbandyan "Sorunlar, sadece Türkiye, koşulsuz olarak Ermenistan ile diplomatik ilişkileri kurmayı kabul ederse çözülür" dedi.

Bu arada, Nalbandyan, Türkiye'nin önerisi olan Kasfas İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun planlanan toplantısına katılacağını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler