FETÖ çatı davasında sanıklar birbirine düştü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün tepe kadrosuna yönelik yapılan soruşturma kapsamında açılan FETÖ çatı davasında ifade veren tutuklu sanık Özbek asıllı iş adamı Dilaver Azim, eliyle diğer sanıkları göstererek, "Böyle alçaklarla aynı ortamda bulunmaktan hicap duyuyorum. Ben bunlarla aynı ortamda kalmak istemiyorum" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2016 - 16:41
Abone Ol google-news

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade veren Dilaver Azim, 1989 yılında Türkiye'ye geldiğini ve İstanbul Bakırköy'de işlettiği spor merkezinde alacak verecek davası nedeniyle kendisine husumeti olan kişiler tarafından iftira atıldığını ve iftiralar nedeniyle bu davada yargılandığını söyledi. Azim'im avukatı Şahin Helvacı da müvekkilinin iş ilişkileri nedeniyle bir çetenin ağına düştüğünü ve yaşadığı itilaflar nedeniyle gizli tanık olan bu kişilerden birinin verdiği gerçek dışı beyanlarla davaya dahil edildiğini ileri sürdü.

"BENİ BU ADAMLARLA AYNI YERDE YARGILAMAK YERİNE İDAM EDİN"

İfadesinin ardından Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, tanık ifadesinde kendisiyle ilgili 'örgütün gayrimeşru ilişkilerinden sorumlu kişi olduğu ve Ergenekon savcılarıyla ilişkisi olduğu' iddialarını reddeden sanık, sık sık FETÖ için 'alçak, hain, deccal' ifadelerini kullanarak, "Bu adamlarla beni aynı yerde yargılamaktansa idam etseniz daha iyi" dedi.

"BEN DE ONUNLA AYNI ORTAMDA BULUNMAKTAN ŞEREF DUYMUYORUM"

Sanığın soruları yanıtlamasının ardından söz alan diğer sanık Zaman Gazetesi kurucularından Alaeddin Kaya, "Hakim Bey, sanki mahkemeyi kendisi yönetiyor. Ben de onunla oturmaktan şeref duymuyorum, nefret ediyorum" diye konuştu. Söz alan sanık İsmail Uçar da "Bu sözleriyle beni de kast ediyorsa bunu ret ediyorum" dedi.

AK Parti eski Milletvekili olan sanık İlhan İşbilen'in avukatı Atilla Kart da söz alarak, "FETÖ için ağır ifadeler kullandı. Bu konuda diyecek bir şeyimiz yok. Ancak sözleriyle müvekkilimi mahkum eden ifadeler kullanıyor. Bunu ret ediyor ve kayıtlara geçmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN Mİ FETULLAH GÜLEN'İN 50 YILLIK ARKADAŞIYIM?"

Diğer sanıkların beyanları üzerine söz almadan, bağırarak konuşan sanık Dilaver Azim, "50 yıl arkadaşlık yapmışlar, ben mi Fetullah Gülen'in 50 yıllık arkadaşıyım" dedi. Tartışma üzerine mahkeme başkanı, araya girerek, sanığın ifadesini tamamladı. Duruşma, tutuklu sanık Avukat Ali Çelik'in ifade işlemiyle devam etti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler