Filistin'den Erdoğan'a teşekkür geldi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin "çok doğru" olduğunu söyleyerek, "Filistinliler olarak, Erdoğan'a bu duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 08:12
Abone Ol google-news

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Davos'ta katıldığı Gazze oturumunda gösterdiği tepkiyi ve oturumu terk etmesini değerlendirdi.

Maruf, "Başbakan Erdoğan çok doğru bir şey yapmıştır. Çünkü Erdoğan Filistin'deki haklı davayı savunmuştur. Filistinliler olarak, Erdoğan'a bu duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 25 dakika boyunca İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i dinlediğini belirten Maruf, ancak Erdoğan'a cevap vermesi için yeterli zamanın tanınmadığını kaydetti.

Filistin Büyükelçisi, Erdoğan'ın konuşmasında İsrail'in Orta Doğu'da barışın sağlanmasını engellediğini, Gazze'ye yönelik saldırılarla birçok çocuğun öldüğünü söylediğini ifade ederek, bu nedenle herkesin "Gazze'ye yönelik barbarca saldırılarından" dolayı İsrail'i kınamaktan başka yolu olmadığını bildirdi.


"Hamas, Filistin halkının bir parçasıdır"

"Başbakan Erdoğan'ın Filistin halkını değil, Hamas'ı savunduğuna" ilişkin eleştirilerle ilgili olarak ise Maruf, şöyle konuştu: "Hamas, Filistin halkının bir parçasıdır. İşgal altındayken kendimizi savunma hakkımız vardır. Erdoğan, Filistin halkını ve bu haklı davayı savunmaktadır. Belli bir grup ya da organizasyona işaret etmemiştir."

Türkiye-Filistin ilişkilerinin her zaman "iyi ve güçlü" olduğunu da belirten Büyükelçi Maruf, "Türkiye'nin duruşundan gurur duyuyoruz. Her Arap ülkesinde yaşayan kişi de dün Erdoğan'ın yaptığından gurur duymuştur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler